Firma UPL Polska podczas nadchodzących Mistrzostw Świata w piłce nożnej KATAR 2022 przedstawi swoim gościom produkty wytworzone zgodnie z technologią ProNutiva. Na poszczególnych produktach (jabłka, dżemy, miód, wódka), które dostarczy na spotkanie zamieszczony jest kod QR do strony internetowej www.tasteofpronutiva.pl
Chcemy, aby osoby odwiedzające nas dowiedziały się jaka historia wiąże się z poszczególnym produktem.
Jakie produkty będą promowane ?
Jabłka - Gospodarstwo Sadownicze Cezary Rokicki
Sadownik od kilku lat z powodzeniem wdraża technologią ProNutiva w uprawie jabłek. Wiele rozwiązań z ochrony biologicznej już na stałe wpisało się jako podstawowe zabiegi agrotechniczne w uprawie wysokiej jakości jabłek.
Dżem borówkowy - Gospodarstwo Ewy i Janusza Andziaków
Przez wiele lat głównymi gatunkami uprawianymi w Woli Żyrowskiej gdzie znajduje się gospodarstwo, były jabłonie i truskawki. Od około 10 lat sukcesywnie rozwijają uprawę borówki wykorzystując szereg rozwiązań z technologią ProNutiva.
Dżem truskawkowy - Gospodarstwo Magdy i Mateusz Włodarczyków
W gospodarstwie Magdy i Mateusza uprawia się wiele odmian truskawek, tak aby owoce były dostępne od maja przez jak najdłuższy okres czasu. W tym roku truskawki zbierano jeszcze w październiku. Uprawa truskawek prowadzona jest zgodnie z technologią ProNutiva pod okiem Michała Malickiego - specjalisty ProNutiva.
Miód - Ule na balkonie UPL Polska
Nasze pszczoły wyprodukowały w zeszłym roku około 200 kilogramów pysznego miodu. Zakładanie pasiek miejskich to nowy trend, który pozwala miastom rozwijać się w sposób bardziej zrównoważony. To jedna z najlepszych strategii odbudowy populacji owadów zapylających, które wspierają nie tylko rolnictwo w aglomeracjach w których są hodowane, ale również obserwuje się wyższą jakość terenów zieleni miejskiej i większą bioróżnorodność.
Wódka z ziemniaków - Gospodarstwo Podole Wielkie
Gorzelnia istnieje od 150 lat, jest firmą rodzinną. Dzięki sumiennej pracy oraz pasji i zdobytej przez lata wiedzy tworzy rzeczy wyjątkowe. To miejsce, gdzie z pasją i dumą realizuje się idea „od pola do butelki”. Historia tego miejsca zobowiązuje i cieszymy się, że możemy jako UPL z takim gospodarstwem współpracować oferując nasze rozwiązania doradcze i biologiczne, w tym Argos (olejek pomarańczowy), który zapobiega kiełkowaniu ziemniaków przeznaczonych na sprzedaż.
Więcej informacji na stronie tasteofpronutiva.pl
Najnowsze komentarze