Jednym z podstawowych obowiązków producenta, który ubiega się o certyfikat integrowanej produkcji roślin jest prowadzenie produkcji zgodnie z metodykami zatwierdzonymi przez Głównego Inspektora Ochrony Roślin i Nasiennictwa.
W ostatnich dniach pojawiła się zmieniona i uzupełniona metodyka integrowanej produkcji dotycząca jabłek oraz borówki wysokiej
- METODYKA INTEGROWANEJ PRODUKCJI JABŁEK (wydanie piąte zmienione i uzupełnione)
Zatwierdzona na podstawie art. 57 ust. 2 pkt 2 ustawy z dnia 8 marca 2013 r. o środkach ochrony roślin (Dz.U. z 2017 r. poz. 50 ze zm.) przez Głównego Inspektora Ochrony Roślin i Nasiennictwa [Warszawa, grudzień 2017 r.] - pobierz >>> - METODYKA INTEGROWANEJ PRODUKCJI BORÓWKI (wydanie trzecie zmienione i uzupełnione)
Zatwierdzona na podstawie art. 57 ust. 2 pkt 2 ustawy z dnia 8 marca 2013 r. o środkach ochrony roślin (Dz.U. z 2017 r. poz. 50 ze zm.) przez Głównego Inspektora Ochrony Roślin i Nasiennictwa [Warszawa, grudzień 2017 r.] - pobierz >>>
Pozostałe metodyki integrowanej produkcji (dotyczące m.in. agrestu, aronii, porzeczki, gruszki, moreli i brzoskwini, śliwki, truskawki, maliny, wiśni, czereśni) znajdą Państwo na stronie piorin.gov.pl
Najnowsze komentarze