Jednym z podstawowych obowiązków producenta, który ubiega się o certyfikat integrowanej produkcji roślin jest prowadzenie produkcji zgodnie z metodykami zatwierdzonymi przez Głównego Inspektora Ochrony Roślin i Nasiennictwa.
W ostatnich dniach pojawiła się kolejna metodyka IP dotycząca czereśni, oraz poprawiona i uzupełniona metodyka IP dla porzeczki czarnej i czerwonej.
- METODYKA INTEGROWANEJ PRODUKCJI CZEREŚNI (wydanie pierwsze)
Zatwierdzona na podstawie art. 57 ust. 2 pkt 2 ustawy z dnia 8 marca 2013 r. o środkach ochrony roślin (Dz.U. z 2015 r. poz. 547, z pózn. zm.) przez Głównego Inspektora Ochrony Roślin i Nasiennictwa [Warszawa, październik 2016 r. ] - pobierz >>> - METODYKA INTEGROWANEJ PRODUKCJI PORZECZKI CZARNEJ I CZERWONEJ (wydanie czwarte zmienione i uzupełnione)
Zatwierdzona na podstawie art. 57 ust. 2 pkt 2 ustawy z dnia 8 marca 2013 r. o środkach ochrony roślin (Dz.U. z 2015 r, poz. 547, z późn. zm.) przez Głównego Inspektora Ochrony Roślin i Nasiennictwa [Warszawa, październik 2016 r. ] - pobierz >>>
Pozostałe metodyki integrowanej produkcji (dotyczące m.in. agrestu, aronii, borówki, gruszki i jabłek oraz maliny, moreli i brzoskwini, śliwki, truskawki, wiśni) znajdą Państwo na stronie piorin.gov.pl
Kończy się sezon #ochrony #drzew owocowych, pora na podsumowania i ostatnie uwagi dotyczące ochrony roślin w sadzie https://t.co/4qbH9n2dCx
— sadownictwo.com.pl (@sadowniczy) 15 listopada 2016
Najnowsze komentarze