Jabłka Grójeckie zostały wyróżnione i docenione przez Komisję Europejską! Te najlepsze polskie jabłka posiadające Chronione Oznaczenie Geograficzne jako jedyny polski produkt znalazły się w publikacji KE „Sensacja” gotuj z najlepszych europejskich produktów! Wybrany przepis na szarlotkę z lodami z maślanki został przygotowany przez Bartosza Szymczaka z restauracji Rozbrat 20.
Z inicjatywy Stowarzyszenia Sady Grójeckie oraz partnerów @ZSRP2, Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw, Stowarzyszenie Sady Sandomierskie, Towarzystwo Rozwoju Sadów Karłowych oraz @UOwocowa , ruszył projekt https://t.co/VCJKt46PNE
— sadownictwo (@sadowniczy) January 3, 2021
Jesteśmy bardzo dumni z tego wyróżnienia. Uważam, że przygotowana przez Komisję Europejską publikacja jest doskonałym sposobem na promocję wyjątkowych, europejskich produktów
powiedziała Magdalena Wrotek-Figarska Dyrektor Biura Stowarzyszenia Sady Grójeckie.
Zaznacza, że jabłka są bardzo uniwersalnym składnikiem kulinarnym. Oczywiście najbardziej kojarzą się nam z szarlotką i deserami, ale nie zapominajmy, że można ich używać także do mięs i sałatek.
źródło: radom.wyborcza.pl / radom24.pl
Jesteśmy pierwszą grupą, której udało się wysłać na ten rynek #jabłka, bo tam jest tak, że wszystko, co europejskie jest lepsze od produktów chińskich – przyznaje Sebastian Szymanowski https://t.co/gG4yMRW1K1
— sadownictwo (@sadowniczy) January 8, 2021
Najnowsze komentarze