Zakończył się pierwszy oficjalny sezon Cosmic Crisp®, jabłka dotarło do Europy dzięki konsorcjom Vog and Vip, które uprawiają je w Górnej Adydze - Południowy Tyrol.
Po pierwszych testach przeprowadzonych w minionym sezonie, Cosmic Crisp® zadebiutował w tym roku na rynku z pierwszymi 1200 tonami, co pozwoliło na jego sprzedaż od lutego do końca kwietnia.
„Jesteśmy bardzo zadowoleni, opinie, które otrzymaliśmy od kupujących i końcowych konsumentów, zarówno we Włoszech, jak i we wszystkich krajach, w których jest sprzedawane, były nie tylko pozytywne, ale w niektórych przypadkach nawet entuzjastyczne” – komentuje Klaus Hölzl , dział sprzedaży kierownik konsorcjum Vog. - "Harmonogram został dotrzymany, co pozwoliło nam na nieprzerwaną obecność na stoiskach owocowo-warzywnych nowoczesnego kanału dystrybucji i sprzedaży hurtowej w przewidzianych dwóch miesiącach. Cosmic Crisp® okazał się bardzo przekonującym jabłkiem z organoleptycznego punktu widzenia. Podobnie jak dobre wino, tak naprawdę z biegiem czasu osiąga szczyt swojej jakości: dlatego jest idealnym jabłkiem do wprowadzenia na rynek w drugiej połowie sezonu.”.
„Pierwszy sezon handlowy jabłek Cosmic Crisp® z pewnością można uznać za bardzo udany" – dodaje Fabio Zanesco, dyrektor handlowy Vip – "To jabłko przekonało konsumentów swoim zrównoważonym smakiem oraz charakterystyczną chrupkością i soczystością. Celem nadchodzącego sezonu jest poszerzenie liczby rynków i klientów. Cosmic Crisp® ma niebiański smak, który można odkryć o każdej porze dnia i pod każdym niebem, od świtu do zmierzchu.”
- źródło: polskiesadownictwo.pl za italiafruit.net
Najnowsze komentarze