Jak u was z zawiązaniem poszczególnych odmian ? I jak z zrzucaniem zawiązków u mnie bez rewelki zrzuca dużo najlepiej samopylne ale też najwięcej zrzucaja
Jak u was z zawiązaniem poszczególnych odmian ? I jak z zrzucaniem zawiązków u mnie bez rewelki zrzuca dużo najlepiej samopylne ale też najwięcej zrzucaja
marcinek500, 2022-06-04 08:34, napisał:
Jak zawsze kordia bardzo słabo, regina i techlovan trochę lepiej, stocatto opór, summit sporo brązowieje ale będzie ok
Ogromny zrzut u mnie lubelskie hm zapowiadalo sie nawet za bogato, szok tak to mozna nazwac nawet duze owoce juz leca. Colt Kiepsko u mnie właśnie wypadl w tym Roku dlaczego ta podkladka w tym Roku nie poradzila sobie u mnie malo owocu kwitlo i bec!
Jeżeli w roku o tak sprzyjających warunkach ktoś ma problem z zawiązaniem owoców na czereśni to popełniono błąd z chwilą wyboru tego gatunku ,warunki do zapylenia były w tym sezonie wręcz idealne pod warunkiem,że działka na której rosną nadaje się pod czreśnie,ludzie sadzą niestety w takich lokalizacjach jakie mają to jest gatunek wymagający zwlszcza odmiany kiepsko nadajace się na nasz klimat.,problem powtarza się i będzie występował powszechnie co roku .
pit2015, 2022-06-05 23:07, napisał:
Jeżeli w roku o tak sprzyjających warunkach ktoś ma problem z zawiązaniem owoców na czereśni to popełniono błąd z chwilą wyboru tego gatunku ,warunki do zapylenia były w tym sezonie wręcz idealne pod warunkiem,że działka na której rosną nadaje się pod czreśnie,ludzie sadzą niestety w takich lokalizacjach jakie mają to jest gatunek wymagający zwlszcza odmiany kiepsko nadajace się na nasz klimat.,problem powtarza się i będzie występował powszechnie co roku .
U mnie w rejonie za duzych zbiorow nie bedzie burlat I Sylvia ladnie. Ja mam Pirrwszy raz takie cos Gisele OK zawiodl colt i to strasznie.
Colt jest dobry ale dla szkółkarzy i ewentualnie dla firm karczujących ze względu na ilość drewna
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl