Ciekaw jestem,jakie plony z poszczególnych odmian osiągnęliście,bo na poczatku wakacji zapowiadał się dobry urodzaj-ale susza,zdaje się,zrobila swoje..piszcie ci,co skończyli zbiory,ja podam moje dane za 2 tyg.po podssumowaniu plonów.
Ciekaw jestem,jakie plony z poszczególnych odmian osiągnęliście,bo na poczatku wakacji zapowiadał się dobry urodzaj-ale susza,zdaje się,zrobila swoje..piszcie ci,co skończyli zbiory,ja podam moje dane za 2 tyg.po podssumowaniu plonów.
jak wiekszosc jestem w trakcie zbiorow,ale moge podsumowac odmiany ktore do tej pory zebralem:
lobo plon na poziomie zeszlego roku
sampiona mam malutko,ale bylo u mnie go mniej niz w zeszlym roku (30%)
mutsu idealnie tak samo jak w zeszlym roku
goldena jestem po I zbiorze, ale bedzie go troche mniej (10%)
grusza-konferencjia wzrost plonu (100%)
narazie tyle
Ci co mieli nawodnienie i ostatni deszcz tydzień temu spowodował ze jabłko zaczęło rosnąć jak szalone i u niektórych jabłek może być więcej niż rok wcześniej. Tam gdzie usło plony będą kiepskie..
Ten rok pod względem plonów i jakości jest wspaniały. Nie było przymrozków. Jabłko grube, bez ordzawień,lizaków. Wszystkich odmian jest więcej
Hetman z jakiego rejonu jestes? mozesz podac mniej wiecej?
przypadkiem nie sa to okolice rawy?
Znowu się wtrącę, bo... tu mamy dział LESZCZYNA !... ORZECH WŁOSKI I LESZCZYNA !...Hetmaniepolny nie kontynuuj bałaganu który sam współtworzysz !...Pozdrawiam !
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl