Witam, co sądzicie o nowym ursusie c350, jakieś opinie, może ktos miał bliższą styczność, jakieś spostrzeżenia? Mile widziane opinie użytkowników
Witam, co sądzicie o nowym ursusie c350, jakieś opinie, może ktos miał bliższą styczność, jakieś spostrzeżenia? Mile widziane opinie użytkowników
Witam,
Mam przyjemność urzytkować owego ursusa, jak na razie wszystko ok. Odpala , jedzie, robi robotę.. Mamy go od niedawna zrobione dopiero 40 mth. także ciężko powiedzieć coś więcej... Z moich spostrzeżeń wynika iż z opryskiwaczem 1500 l ARGO z przystawką łezka radzi sobie bez problemu, z kosiarką śmiga po sadzie , kultywator też zaczepiałem i bez problemu daje sobie rade.Moim zdaniem lepiej sobie radzi niż mf 255. Oglądałem różne modele sadowników na targach i jakoś tak Ursus najbardziej mi podpasował gabarytami i wyglądem wizualnym...Jak trochę więcej nim pojeżdżę to chętnie się podzielę spostrzeżeniami, a jak narazie to mogę spokojnie polecić innym ...
Fajnie, że chciałeś sie podzielić opinią.
Pisz jak najczęściej, bardzo chce poznać opinie na temat tego ciągnika bo sam się nad nim zastanawiam.
Jak jest teraz z tymi dzwigniami od zmiany biegów"? bo wcześniej to się zawadzaoło bardzo nogami o nie.
Pewnie przydałby się wałek 750?
No i koniecznie zmierz spalanie
Znajomy ma takiego Ursusa i ja jak szukałem ciągnika to też Ursusa brałem pod uwagę. Z tego co z nim rozmawiałem to średnio jest z niego zadowolony, narzekał głównie na spore spalanie ale nie mierzył go dokładnie, porównuje go z mf 255 i mówi że dużo więcej, i uważa że jest jakiś zamulony silnik.
Wyższe spalanie nie powinno go dziwić, przecież ten Perkins ma 33% większą pojemność niż MF255, a to swoje musi wypić. Ale moment o 20% wyższy powinien to w pewnym sensie rekompensować. Małego spalania to trzeba szukać w turbodoładownych silnikach o małej pojemności, głównie w ciągnikach komunalnych adoptowanych do sadownictwa.
Witam,
Załapałem się jeszcze na silnik perkinsa, teraz będą wychodziły na deutzhu z filtrem Dpf. Jest to model z grudnia 2016 roku i już ma poprawione w kabinie dźwignie chamulca ręcznego ze nie pije w nogę i rewers ma pod ręką po lewej stronie dźwignia, a nie przy kierownicy. I jeszcze wajchę od wałka na długim drążku (trochę utrudnione wysiadanie) siedzenie mogło by być trochę wygodniejsze... dla mnie miejsca w kabinie aż za nadto , ale mam 172cm. Więc dla dryblasow może być ciasniej ..
Ogólnie faktycznie zauważyłem że pali więcej niż mf 255 ale on ma 3300 pojemności to musi więcej spalić od Ferdka
Z tego co widać na stronie Ursusa jest już dostępny nowy silnik w 350. Ciekawe jak się będzie spisywał. A może ktoś wie w jakim innym ciągniku był montowany? Pojemność mniejsza bo 2900 to i spalanie powinno być mniejsze, a 2 km mniej mocy raczej będzie nie do odczucia.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl