Mam taki problem z C360 gaz w podłodze a obroty niecałe 2000 . Po równej drodze jeszcze jako tako a pod górkę przerywa jakby paliwa niedostawała. Filtry paliwowe wymienione więc w czym może być problem.
Mam taki problem z C360 gaz w podłodze a obroty niecałe 2000 . Po równej drodze jeszcze jako tako a pod górkę przerywa jakby paliwa niedostawała. Filtry paliwowe wymienione więc w czym może być problem.
Wyczysc bak moze tam jest zapchane, jak czysto moze byc cos z popmpa ewentualnie sprawdz wszystkie wezyki i rurki ktorymi idzie paliwo
cycek może mieć rację i tam na dnie zbiornika paliwowego może być niezły syf... Czasem na chwilę pomaga jeśli odłączy się wężyk od odstojnika i...dmuchnie aż w zbiorniku zabulgocze... Ale kiedy znowu się zatka to jedynym wyjściem jest przepłukanie albo wymiana zbiornika...Mówili mi mechanicy, że powodem takich problemów może być rdza powstająca na wewnętrznych ścianach zbiornika...I żeby ona się nie tworzyła, zbiornik powinien być cały czas wypełniony paliwem...Ale kiedy jeżdzimy albo i stoimy z paliwem na samym dnie, to rdza tylko na to czeka... Pozdrawiam !
Marx2000 - sprawdź czy masz otwarty zawór pod zbiornikiem paliwa, potem sprawdź czy jest czysto w odstojniku przy pompie podającej. W następnej kolejności popompuj pompką ręczną. Powinna w górę iść lekko a w dół z oporem. Jeśli idzie z oporem w górę to problem jest z dopływem paliwa (zatkany lub zamknięty). Jeśli "chodzi" lekko w obie strony to sprawdź zaworki w pompie podającej. Być może trzeba wyczyścić lub wymienić.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl