kolego sadownik51 kio ci zwężał tą trzydziestkę , możesz dać namiary.
Witam mam zamiar kupić trzydziestke i nie wiem jaką czy zwykłą c-330 np 85 rok czy c-330M np 91 rok . Co wy bardziej polecacie ? Podobno w M-ce sypią się skrzynie co wy byście wybrali różnica cenowa jakieś 2-3 tysiące . Pozdrawiam.
Witam. C 330-M 90r. Rozdzielacz jest założony odwrotnie tzn: w pozycji "podnoszenia" jest w rzeczywistości "opuszczanie" i odwrotnie. Czyli chcąc podnieś podnośnik z podpiętą maszyną trzeba docisnąć wajhę w ustawienu opuszczanie i szybko przestawić ją w przeciwną pozycję co wiąże się z nieprzyjemnym tąpnięciem (szarpnięciem) założonej maszyny. Mam nadzieje, że dobrze to wytłumaczyłem. Dodam, że traktor był prawdopodobnie tak złożony fabrycznie. Spotkał się ktoś z Was z takim przypadkiem?
Witam. Czy ktos z Forumowiczów przeprowadzał kapitalny remont silnika w swoim C -330 ? Chciałem zorientować się jakie są koszty całkowite takiej naprawy.
Przemas, 2017-05-28 08:27, napisał:
Witam. C 330-M 90r. Rozdzielacz jest założony odwrotnie tzn: w pozycji "podnoszenia" jest w rzeczywistości "opuszczanie" i odwrotnie. Czyli chcąc podnieś podnośnik z podpiętą maszyną trzeba docisnąć wajhę w ustawienu opuszczanie i szybko przestawić ją w przeciwną pozycję co wiąże się z nieprzyjemnym tąpnięciem (szarpnięciem) założonej maszyny. Mam nadzieje, że dobrze to wytłumaczyłem. Dodam, że traktor był prawdopodobnie tak złożony fabrycznie. Spotkał się ktoś z Was z takim przypadkiem?
Nic nie jest odwrotnie. Na pozycji opuszczonej jest taka funkcja w celu dociążenia ciągnika w pracach polowych. Jeżeli nie podnosi w normalnej pozycji to rozdzielacz do przeglądu.
Przemas, 2018-11-22 21:39, napisał:
Witam. Czy ktos z Forumowiczów przeprowadzał kapitalny remont silnika w swoim C -330 ? Chciałem zorientować się jakie są koszty całkowite takiej naprawy.
W zależności od stopnia zużycia, spękań. 1-4,5 tys.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl