Co sadzicie i myslicie o stawkach dla ukraincow w tym roku,za jakie pieniadze beda pracowac?i czy wogole beda chetni do pracy?
Co sadzicie i myslicie o stawkach dla ukraincow w tym roku,za jakie pieniadze beda pracowac?i czy wogole beda chetni do pracy?
Dzwoniłem do kierowcy to powiedział ze może przywieść ale za godzinę 12zl netto
Z tego co się realnie zorientowałem 9 do 10zł można ich znaleźć bez większych problemów. Oczywiście za 12 pewnie jeszcze łatwiej. Pozdrawiam...
"z tego co się oriętowałem" orientować a zatrudniać to też różnica, pewnie jeszcze nie rejestrowaliście pracownika w nowym roku i nie wiecie jakie dodatkowe obciążenia do stawki trzeba doliczyć.
Na początek popraw ortografię. A jeśli nie rozmiesz co to znaczy realnie się zorientować to sam napisz ile osób zatrudniasz. Nowe przepisy znamy i wiemy jakie są formalności przy zatrudnieniu.Pytanie brzmiało: jakie są stawki i czy jest dostęp do pracowników. Jak czegoś nie rozumiesz to przeczytaj jeszcze raz od początku.
w moim rejonie brak ukrainy,niedosc ze stawki duzo wyzsze jak w centralnej Polsce to brak rak do pracy
To sobie te błędy popraw,większe widziałem na tym portalu.Zatrudniam 6 osób,płacę 8 za godz.Ty też nie czytasz ze zrozumieniem ja nie pisałem o formalnościach a o dodatkowych obciążeniach finansowych tej pracy.Odnośnie formalności to miały być proste i zrozumiałe dla każdego, a jest całkiem odwrotnie. Pozdrawiam
10 zł na godzine, dyscyplina pracy upadł. Na jesień nawet nie ma co liczyć że będą ludzie do zbioru jabłek. Kto będzie miał szczęście to oberwie
dzisiaj rozmawialem z ukrainkami,12 zl za godz netto zażądaly,za mniej nie przyjada bo maja takie oferty w innych rejonach Polski....eh koszty nam wzrosna drastycznie w tym roku ,tylko watpie czy przelozy sie to na ceny owocow.......
8.5 netto po niedzieli ludzie przyjezdzaja. Nanpomidorach maja kobiety 9 zl/h, mezczyzni 10 zl/h plus zakwaterowanie.
Ludzie, lepiej myślcie jak wplynać zeby ceny nie byly tak tragiczne. A nie co zrobic zeby jak najmniej zaplacic pracownikowi
adas665197, 2018-05-28 21:14, napisał:
Ludzie, lepiej myślcie jak wplynać zeby ceny nie byly tak tragiczne. A nie co zrobic zeby jak najmniej zaplacic pracownikowi
Jesli ten pracownik by pracowal przyzocie jeszcze to czemu nie nawet te 10zl/godz, ale jak stoi co chwila podpiera graczke albo przerwa na papierosa albo inne najprostsze czynnosci sprawiaja trudnosci to noz sie w kieszeni otwiera...
10 zł. za godz. dla tego zacofanego ustrojstwa to i tak trochę za dużo. mam z nimi doswiadczenie i wiem co piszę.dasz takiemu godne zakwaterowanie to ci zasmrodzi lokal, zasika materac a po jego wyjeżdzie konieczne będzie malowanie bo tak ta sfołocz cuchnie
WRACAJAC DO TEMATU .JAK WIDZICIE UKRAINE W PRZYSZLYM ROKU 2019???
BEDA CHETNI DO PRACY CZY ZOSTANIEMY NA LODZIE???
ZA ILE I ILE BEDZIE LUDZI DO PRACY???
u nas tamten sezon zakonczyl sie na 11-12 za godz ,narazie zero chetnych na przyszly.
obserwuje jak gadaja o pracy w niemczech.u znajomych produkujacych owoce zapowiedzieli ze rezygnuja bo wyjezdzaja na zachod.polaka nie uswiadczysz .niechca robic na polu,a jak chetny to żądania kosmiczne.......
jesli niemiaszki uwolnia rynek pracy dla nich to bedziem ugotowani.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl