witam!
pisze odnosnie "Opryskiwacz Agrola Art. 36 o.c." nosze sie z zamiarem kupna opryskiwacza o pojemnosci 2000tys litrow. mam sady wisniowe i jabloniowe. zalezy mi aby zakupiony sprzet byl na tyle uniwersalny ze bedzie mogl pryskac wisnie jak i jablonie. i tu moje pytanie czy ta przystawka "Opryskiwacz Agrola Art. 36 o.c." zda egzamin w jabloniech?? rozstaw drzewek 3.80m miedzy rzedami i 1.2m odstep miedzy drzewkami. odmiany ligol, eliza, idared, gala. sad zalozony w 2013. rozmawialem z jednym z naszych lokalnych sadownikow ktory posiada takowy opryskiwacz i powiedzial mi ze ta przystawka z odwroconym ciagiem bez klopotu daje sobie rade z jabloniami i dopryskiwaniem w gornych partiach drzew i nie boi sie wiatru i w niektorych aspektach jest lepsza od np agroli optimum ktora tez posiada i mowi o swoich doswiadczeniach z pracy z nimi. jezeli chodzi o wisnie to nie mam watpliwosci ze dalaby rade. martwia mnie tylko jablonie czy bedzie dopryskiwac. nie chcialbym utopic kasy w sprzet ktory nie bedzie spelniac swojego zadania. z gory dziekuje za odpowiedzi i licze na wasza pomoc. pozdrawiam.