Nie uważacie, że wegetacja jest spóźniona!!! Na końcu kwietnia sprawdzałem kwiaty na obecność zwójki.
A teraz kwiatów jeszcze nie ma!!!
Nie uważacie, że wegetacja jest spóźniona!!! Na końcu kwietnia sprawdzałem kwiaty na obecność zwójki.
A teraz kwiatów jeszcze nie ma!!!
Myśle kolego z całym szacunkiem ale przyroda sama lepiej wie kiedy co i jak i wszystko sobie wyreguluje. W tamtym roku też była spóźniona a jednak jabłka były o normalneje porze.
Naprawdę spóżniona ?... U mnie na Szampionie początek różowego pąka... Brzoskwinie w pełni kwitniena...Kwitną czereśnie... Na ałyczach koniec opadania płatków...Zaczynają masowo kwitnąć majówki / chodzi o mniszka /... A jest przecież dopiero 22 kwietnia...To spóżniona ?... Ja się boję że wiosna jest za bardzo przyspieszona... Bo ile to jeszcze czasu do " Zośki "......Pozdrawiam !
W tamtym roku była bardzo wczesna, w tym jest późniejsza ale wcale nie opóźniona.
mam podobne zdanie co kolega Melolontha, dla mnie wszystko jest za wczesnie a nie za pozno... moze sie wydaje bo wiekszosc chlopow zaczyna pryskac i wszystko robic prawie miesiac wczesniej niz trzeba...
Dziś, po raz pierwszy w tym roku, w krzakach okalających sad, słyszałem śpiewającego słowika... 23 kwietnia ?!!!... Moim zdaniem to nie jest normalne... Pozdrawiam !
No i jak??? Kwitnie coś u was???
Jednak podtrzymam pierwotną wersję o spóźnionej wiośnie!
U mnie tylko earli , chanticleer( centrum Polski) i gdzieniegdzie myłkusy . Heavy- Ty masz coś wczesnego ?
u mnie na całego kwitnie Earlyblue i około 20% Bluecropów.
1 |
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl