Witam wszystkich. Może ktoś mi podpowie któey ciągnik jest warty uwagi. Ztego co się oriętuje to silniki i skrzynie mają podoben ale,,, no właśnie diabeł tkwi w szczegółach .
Witam wszystkich. Może ktoś mi podpowie któey ciągnik jest warty uwagi. Ztego co się oriętuje to silniki i skrzynie mają podoben ale,,, no właśnie diabeł tkwi w szczegółach .
Wybieram pomiędzy takimi ciągnikami
kolego przemysł jeszcze MF'y 364/374 i 164/174
ja oglądałem renaulta, nie pamiętam czy to był fructus czy dionis ( w sumie to czym one się różnią) zrobił na mnie wrażenie dobrym wyciszeniem jak na ten wiek, spokojnie można słuchać radia podczas pracy
Znajomy mechanik mówił że stare Renówki i fendy są z tych samych podzespołów robione
też słyszałem dobre opinie o tych starszych renówkach. jedyne co trzeba pamiętać to wymieniać jakies łożysko które pomaga przy zmianie biegów
A odnośnie przedniego napędu , umnie teren ogólnie jest równy. A patrząc na cene to trzeba 10 dołożyc za napęd.
Renault ?
Świetne ciągniki.
Dobre wyciszenie, prosta i niezawodna konstrukcja, silniki deutz-a chłodzone powietrzem nie do zajechania..
Fructus i dionis różnią się podobno wyposażeniem..
Nie wiadomo do końca jak to jest ale tak słyszałem.
Pewnie dłużej pojeździ używka w dobrym stanie niż nie jeden nowy statek ;-)
Zgadzam się
Handlarze ściągają w większości z zachodu zajechane trupy aczkolwiek jeśli ktoś szuka takowego ciągnika w dobrym stanie to jest to jedynie kwestia ceny ;-)
Zgadzam się
Handlarze ściągają w większości z zachodu zajechane trupy aczkolwiek jeśli ktoś szuka takowego ciągnika w dobrym stanie to jest to jedynie kwestia ceny ;-)
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl