Witam jak tam u was sytuacja w tym roku z pryszczarkiem. Jaki polecacie srodek na niego. Oczywiscie oprocz moventa bo to nie na moja kieszeń. Z góry dzięki za podpowiedzi
Witam jak tam u was sytuacja w tym roku z pryszczarkiem. Jaki polecacie srodek na niego. Oczywiscie oprocz moventa bo to nie na moja kieszeń. Z góry dzięki za podpowiedzi
Środek dobry totalny ale potem masz pewnego przędziorka tak więc najpierw tanio opryskasz a potem kupa kasy na drugi oprysk.
Mospilan daje radę. Ogólnie pryszczarka trzeba pryskać głównie na dolnych częściach pędów bo tam w spękaniach łodyg składa jaja i żerują larwy. Widziałem dzisiaj u mnie na polesiu owada dorosłego ale żeby coś sie działo w pędach to nie widać. Lubił włazić w polkę w polanie i w polesiu nie widać go aż tyle.
ProducentOwocowJagodowych, 2017-07-20 22:17, napisał:
Mospilan?? U mnie nie działa na mszyce to co dopiero pryszczarka...
Jakie masz ph wody do oprysku? Mospilan działa trójfazowo powierzchniowo wgłębnie i systemicznie jak bedziesz miał nieodpowiednie ph wody to nie zadziała Ci na 100 %. Dobrze też zmieszać go z jakimiś aminokwasami żeby szybciej i lepiej się przyswoił. Ja daje troszkę wièkszą dawkę niż jest na etykiecie i u mnie działa. Larwy pryszczarka po oprysku znajdowałem martwe.
Uwielbiam takie odpowiedzi to task samo jak z pirimorem nagle trzeba mieć idealne warunki żeby zadziałał a ja napisze tak pryskał ojciec pryskał dziad a ja nagle mam nie takie ph wody i przestało działać :)
Maurycy11, 2017-07-22 18:00, napisał:
Uwielbiam takie odpowiedzi to task samo jak z pirimorem nagle trzeba mieć idealne warunki żeby zadziałał a ja napisze tak pryskał ojciec pryskał dziad a ja nagle mam nie takie ph wody i przestało działać :)
Chłopie pryskaj czym chcesz i jaką wodą chcesz ,mnie to nie obchodzi. Jeśli uważesz że ph nie ma znaczenia to twoja sprawa :) zresztą nie tylko ph ma wpływ na działanie oprysku, ale nie będe się tu rozpisywał bo i tak nie zrozumiesz.
1 |
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl