Witam chcialbym sie dowiedziec jak u was z porzeczka czy jest owocu duzo na krzaku ? czy juz skupy ruszyly no i jak z cena ? A moze juz ktos sprzedawal i moze co nieco powiedziec po ile w tym roku placa ?
Witam chcialbym sie dowiedziec jak u was z porzeczka czy jest owocu duzo na krzaku ? czy juz skupy ruszyly no i jak z cena ? A moze juz ktos sprzedawal i moze co nieco powiedziec po ile w tym roku placa ?
Triton, Tisel już zebrałem rozdrabniaczem, nie wiem jaka wydajność ;-)
Jutro coś zrobię z Ben Hope, trochę szkoda mi pod rozdrabniacz, bo to dopiero 6-cio letni i ostatnio sypał 12 t/ha ale przy tej cenie (0,40 zł) to nie wiem co zrobię, może po następnym zimnym piwie przyjdzie jakaś myśl, bo jest "oblepiony owocem", ale i "ugotowany" na krzaku.
Pozdrawiam :-)
W tym roku jak i w ubiegłym pasibrzuchy okradają biednych producentówn czarnej porzeczki. Ale liczę że im to wyjdzie bokiem.
Głowa do góry dostaniemy zapomogę od rządu po 400zł/ha wiecie ile to kasy może się w głowie poprzewracać
W tym roku to i zapomogi nie będize bo skoro kolejny rok ludzie sprzedają już nie za 50gr tylko za 30 gr to chyba musi się opłacać
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl