jesli parcha nie miałeś to być może cały potencjał ifekcji(liscie) były pod wodą w wczasie wysiewu. miałem tak 2 czy 3 lata temu. w tym roku w sadzie starszej sąsiadki liście od parcha zaczynają już opadać. pryskane 3-4 razy tylko na przemysł
jesli parcha nie miałeś to być może cały potencjał ifekcji(liscie) były pod wodą w wczasie wysiewu. miałem tak 2 czy 3 lata temu. w tym roku w sadzie starszej sąsiadki liście od parcha zaczynają już opadać. pryskane 3-4 razy tylko na przemysł
Ja mam topaza kawałek niby bezparch po pierwszym mrozie wywaliło go całkowicie zrobiłem w nim może 4 zabiegi do tej pory i parch na liśćiach jest widoczny.
Witam. Miał ktoś z was całoroczne doradztwo z IPSAD u, cena jest duża jak dla niektórych, ale czy zwruci się w bardziej ekonomicznych zaleceniach?? Mam na myśli parch i szkodniki. Jak to sie odbywa, jeśli lokalnie w jednej wsi popada, a w sąsiedniej nie, to skąd oni znają siłę infekcji, jeśli do tego celu potrzebna jest stacja meteorologiczna?
Mają ze 30 stacji rozrzuconych po całej Polsce, których odczyty wykorzystywane są w modelu RIMpro. Sprawdź w jakiej odległości jesteś od najbliższej stacji, choć nawet przy trochę większej odległości model ten daje wiedzę o ogólnej skali zagrożenia.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl