Siemaneczko misiaki! Zakladam post dotyczacy glownie opryskow maliny czy to letniej czy jesiennej ! Witam wszystkich bardzo serdecznie i prosze o udzielanie sie na forum. Kazdemu to wyjdzie na dobre. Temat- opryski i nawozenie 2017r w malinie to zaczne od siebie. Poszedl Emulpar 1l na 100l wody 27zl plus Superam zwilzacz 5ml na 10l wody. 12zl kosztowal mnie 1l tego srodka ponoc ma starczyc na 2000l. Od grzyba jeszcze wg mnie ciutke za wczesnie bo kierujac sie ksiazka Danka o uprawie malin i jezyn to zaczyna sie pryskanie od grzyba gdy mlode pedy osiagna wysokosc 15-20cm. Z odzywkami sie jeszcze wstrzymuje czekam az troche listki podrosna. Tym Emulparem polecialem tylko dlatego ze mi ojciec kazal xD wg mnie prawie samych badyli zal pryskac. No i w s klepie z ŚOR polecili ten Emulpar wlasnie na te badyle. Mam zamiar za jakis tydzien poleciec zamiennikiem Bi58 czyli Danadim no i chyba zaczne walic odzywki dolistne. Jesli chodzi o nawozenie to rozsialem okolo 350kg Yarej Mili Complex na hektar malin. Ciut wiecej na jesienne niz na letnie ze wzgledu na krotsze zycie pedow. Yara Mila Complex ma nastepujace skladniki N12 P11 K18 czyli jak zastosowalem 350kg na hektar to znaczy ze rozsialem okolo N42kg P39 K63 kg czystych skladnikow. A czym Wy pryskaliscie i macie zamiar ? Czym nawoziliscie lub bedziecie nawozic maline ?