może ktoś użytkuje i ma opinie na temat kubota 5071n i Landini rex 4 f?
Myślałem sam nad Kubota ładny ciągnik duży silnik ale u mnie niestety odpadł że wzlegu na wysokość i słaby serwis. Mam dużo działek w górze gdzie ryzyko wypadku jest duże i tma Kubota by nie dała rady i musiałem kupić coś z nisko położym środkiem ciężkości. Znajomy ma Kubote od 4 lat ten model odpownik ale rolniczy i rok temu Jeszce bardzo chwalił ten ciągnik pewnie dzis jest tka samo. Na włoskich forach bardzo chwala w kubocie bi speed
Kupiłem Deutza 5080df dwa miesiące temu. Nie mówię że wybór doskonały mocno myślałem nad nh ale nie wspuscili mnie do kabiny żeby wejść zobaczyć. W kubocie siedziałem i fajnie ale ta wysokość nie na moje6dzilaki. Df mogę powiedzieć komfort wysoki silnik mega mocny ale okaże się po roku dwuch jak się spisze czy będą poważne awarię itp dziś chyba nowy ciągnik to loteria.
Kupiłem też DF dlatego że u nas jest ich sporo ok 10 znajomych ma DF a w okolicy prawie same SDF
Wisizlemgdzoes tam ta m z oryginalną kabina dwa lata temu to już będzie pewnie nie ta super nowa ale biec nie wiem jak chodzą a dlaczego chcesz Kubote?
Bliskość serwisu. Duży prześwit brak przewodów pod spodem. Luźna kabina. 36 miesięcy gwarancji.
Ja mam taki od prawie roku, jestem bardzo zadowolony, na chwilę obecną na liczniku jest niecałe 300 mh - nie było żadnych awarii, kabina bardzo wygodna, nie przytłacza, niestety spalania nie analizowałem fizycznie - jedynie co w tej chwili pamiętam to dane z komputera przy pryskaniu opryskiwaczem 1000l - pole z niedużymi podjazdami spalanie było miedzy 2,5-3 l/h.
Przed zakupem zastanawiałem się jeszcze nad NH t4 - n ale jak wszedłem do kabiny to bardzo szybko chciałem z niej wyjść - była dla mnie zdecydowanie za mała, było też bardzo mało miejsca na nogi (jestem sporym facetem) . Dodatkowo kwestia związana z serwisem w Kubocie jest pierwsza po 50 mh następne są co 500 mh, (w NH chyba był co 250-300 mh - a jego szacunkowy koszt był prawie dwukrotnie większy).
Trafiłem w dobry okres na tą Kubote bo akurat mieli promocje na te ciągniki 5 l gwaracji i 4 lata finansowania fabrycznego 0% - dogadywaliśmy się w grudniu 2018 r.
Jedynie co mnie denerwuje w tym traktorze to wypalanie filtru DPF - jest co 25-30 mh co prawda trwa to parę minut i można to robić podczas pracy ale to wymaga obrotów silnika co najmniej 1600, czasami jak praca wymaga niskich obrotów muszę się zatrzymać (jest opcja odroczenia wypalania ale staram się z niej nie korzystać) ale niestety jest to pewnie przypadłość wszystkich nowych traktorów
Kubota 7011n ma fajny bajer tj regulacja hydrauliczna szerokosci tylnych ciegien podnosnika z traktora ,plaska podłoga,tuz przod 2tony,opony wiekszy przeswit ponad 40cm,7 wyjsc hydrauliki ,tuz zewnetrzny sterowany z ziemi,nadbieg przeszło 40km/h,no i pozostałe zalety starego 7040n .Japonska jakosc 3 lata gwarancji bez limitu mth/h.raty 5 lat 0%.no i cena nawet po dobrych negocjacjach 120tys netto.zaden inny traktor wąski o mocy okolo 70kM nie dorownuje Kubocie za taką cene
To gdzie tyle utargowałeś podaj namiar
Bo wołają 165 netto z turem i wozem na przód
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl