Przepraszam zedopiero dziś ale mam.problemy ze sprzętem
Przepraszam zedopiero dziś ale mam.problemy ze sprzętem
Witam. Mam odmianę Nefris i naprawdę nie żałowałem Miedzianu w tym sezonie a efekty są takie jak na zdjęciach czy ktoś coś podpowie na temat raka bakteryjnego? pozdrawiam
ja mam na szczęście tylko kilkanascie drzew nefrisa - stan jak u kolegi powyzej, owoce i liscie masakra
reszta łutówka - czysciutka i ogólnie dobry plon
ma ktoś jakiś pomysł czym podziałaś teraz jeszcze na nefrisie aby choć drzewo uratować?
Pozostaje Ci kolego teraz tylko huwa san albo produkt nadal miedziowy w normalnej dawce....
Panowie czy pryskaliście już na nasionicę? A jesli tak to ile razy? Ja zawsze polegałem na komunikatach z ośrodka w Opolu Lubelskim ale oni do dziś twiedzą że mucy nie ma bo jest za zimna ziemia. Prewencyjnie pryskałem zgodnie z komunikatami z Puław (wczoraj i 10 dni wcześniej) ale obawiam się że na tym się nie skończy. Jak wygląda to u was? Wieszaliście pułapki lepowe?
Koledzy przepraszam, że w tym miejscu ale czy ktoś z was otrząsał mechaniczną otrząsarką wiśnie taka z pasem do podczepienia. Jeśli tak proszę o info jak to szło. Z góry dziękuje.
Witam! czym opryskiwać wiśnie żeby szybciej sie dojrzewała? nie chodzi mi o środki,które stosuje się przed otrząsaniem wiśni. a góry dzięki za info
Witam co mi moze wcinac tak wisnie Nie moge sobie z tym poradzic 4 razy mospilanem jechałem i wydaje mi sie iz co opryskam to wiecej zjada lisci Jedynie ogonki zostaja od lisci czubki tez sa poscinane jak sekatorem
Pozdrawiam
Czym panowie opryskac wiśnie po cięciu ? Miedzian ? Czy może nowe wynalazki typu huwa san, viflo miedziowe ?
Witam.
Czy warto dawać teraz tj. w listopadzie miedzian? W sadzie jest dużo żywicy przez co usychają pędy.
Jeśli nie dawałeś po zbiorach czy po cięciu, to chyba warto dać nawet w listopadzie... Bo Miedzian to taka dezynfekcja sadu a poza tym nie jest taki bardzo drogi... A guma i zasychanie pędów to rak, albo brunatna zgnilizna... Na obie te choroby Miedzian nie zaszkodzi... Pozdrawiam !
witam
Czy w tym roku można już ruszać z miedzią?
Faza rozwojowa ok ale te temperatury?
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl