Witam, zwracam się z prośbą o udzieleni mi opini na temat tego ursusika. Planuje zakup ciagnika, ale potrzebuje jakiejś konkretnej opini na jego temat najlepiej posiadacza lub osoby która jezdziła tym sprzetem liczę na odpowiedzi ...
Witam, zwracam się z prośbą o udzieleni mi opini na temat tego ursusika. Planuje zakup ciagnika, ale potrzebuje jakiejś konkretnej opini na jego temat najlepiej posiadacza lub osoby która jezdziła tym sprzetem liczę na odpowiedzi ...
Weźcie taki traktor na testy i będziecie wszystko wiedzieć.
Po co macie słuchać opinii handlowców i ludzi którzy nie mają porównania z innymi ciągnikami ;)
siedziałem w tym ciągniku na targach, Matko Boska w ciągniku spędzamy połowę dnia (i nocy:) to po co się mordować. Za tą cenę mamy 3 letni ciągnik zachodni. Ten ursus jet tak jakby z ubiegłego wieku. I nie posyłajcie w moją stronę gromów tylko spójżcie na to obiektywnie, ja rozumiem że polski blebleble no ale jak to się mówi życie, ursus "stanął" a ubiegłym wieku i nic tego nie zmieni, teraz próbuje wrócić ale myślę że to będzie klapa, za duża konkurencja
Tylko że 3-letniego nie weźmiesz na fundusze. No ale konkurencja jednak oferuje ciekawsze maszyny w konkurencyjnej cenie.
Każda sroczka swój ogonek chwali więc jak jesteś zaineresowany to na priv , od pół roku w posiadaniu i jest ok
Kolego, pod artykułem z targów MTAS z opisem Ursusa 5044, pisałeś, że twój sąsiad ma ten ciągnik, a ty użytkowałeś go na czas choroby właściciela czy jakoś tak. Pisałeś też, że był w nim wyciek wody z klimy, wypadła szyba, i że dostrzegliście prawie zerwany pasek. To jak to w końcu jest. ? POZDRAWIAM
Tak jak pisałem traktor to składak , silnik skrzynia czy podnośnik to sprawdzone i trwałe elementy którym trudno coś zarzucić i tu jest ok , jednak takie podzespoły jakkie wymieniłem i inne małego kalibru są niedopracowane i to wpływa ujemnie na ogólną ocenę ciągnika niby to drobne sprawy ale...
tak
szkoda że ursus nie rozwija modeli sadowniczych . np new holland mozemy sobie wybrac model jaki nam pasuje szeroki wąski rózne skrzynie biegów itp a ursus ? kąpletnie nic . chyba zapomnial o sadownikach
Byłem na Agro Tech w Kielcach gdzie wystawiano kilka sztuk i zauważyłem, że jedne miały pompę paliwową bosch a inne delphi.
A ja mam pytanie do użytkowników Ursusa 5044 czy jest on wygodny po wielo godzinnej jezdzie przy pryskaniu i czy nie przeszkadza dzwignia biegów przy dodawaniu gazu nogo
też byłem w Kielcach, zauważyłem, że poprawili to nie wygodne wajchy w kabinie i teraz nic nie przeszkadza, jest znacznie bardziej wygodnie niż choćby w NH i zmienili maskę prze co jest lepsza widoczność z przodu, robi się to coraz ciekawsza opcja w klasie ok 50KM, napewno jest w tej klasie najbardziej masywny, ciekaw jestem rzetelnych wyników spalania oraz jak głośno jest w kabinie
i chyba trzeba zmienić temat na C-350
moim zdanie powinni pomyśleć nad 4 cylindrowym silnikiem o większej mocy lub dodać turbo tak jak to jest w modelu c-360 i wtedy ciągnik był by naprawde iteresującą propozycją i dużą konkurencją dla zachodnich marek. Szersze opony z przodu też by się przydały.
wydaje mi się, że przy pojemności 3,3l będzie niestety sporo palił jak na 50KM, ale wzamian dostajemy wysoki moment obrotowy, z takiej pojemnosci z turbem można by sporo większą moc wyciągnąć tak jak pisze koleg wyżej, ale ciekawe jak to by wytrzymała reszta podzespołów, szerokośc minimalna 1,3m jest bardzo ok
oglądałem ten ciągnik przed zmianami. Rozmawiał ze mna jeden z marketingowców z " ursusa" i pytał o opinie : Powiedziałem że te przewody z przodu trzeba jakoś zabezpieczyc i uporządkować bo chaos i łatwo uszkodzic gałęziami, poprawic wajchy w kabinie bo brak ergonomii i pompa do hydrauliki potrzebna większa. Widze że na 40l zwiększyli. Osobiście mam dwie kuboty i 2802 ale sentyment do ursusa jest nadal i może dokupie ten nowy c 350
Minimalna szerokość 1410 w nowym U C-350, 5044 chyba miał 1300
http://www.ursus.com/Ciagniki-rolnicze/URSUS-SERIA-C#Ursus-C-350
Widzę, że zmienili w opisie kilka rzeczy m.in.
Co to za nowy silnik do wyboru w nim- 3102EL IIIA , 35 / 48KM - 2100, 190Nm - 1200, 2893 cm3/ 3,
zbiornik paliwa 49L , a chyba był inny,
Wydatek pompy (l/min)silnik Perkins - 40; 3102EL - 35L
Hamulce roboczetarczowe, mokre, sterowane hydraulicznie
Ten nowy c 350 n (5044) jest całkiem niezły tez sie zastanawiam nad nim lub nad Kubota l5040 ale narazie wiecej na plus dla ursusa bo silnik ma ten sam co w Landi Rex 70 tylko on ma zalozoną turbine i osiaga 70KM i w 3702 byl kladziony i w wielu innych.Tylko by mogli dac te szersze opony na przód.
Ten nowy silnik do wyboru jest produkowany przez indyjską firmę Sonalika, jednego z potentatów jeśli chodzi o produkcję ciągników w Azji (podobno 80 tys. sztuk rocznie). W Polsce można go spotkać w ciągnikach marki Solis. Silnik ten, to rozwinięcie sprawdzonej konstrukcji Zetora z modelu 5211. Bez wątpienia pali mniej od Perkinsa, bo w Solisie 50 wychodzi podobno między 3, a 4 litry na mth.
testował któś tego nowego c350, może jest więcej różnic względem 5044, osobiście bym go wolał do małej Kuboty, ciekawe jak wygląda kwestia wyciszenia i komfortu w kabinie
witam ja posiadam ten ciągnik i zapraszam na obejżenie go w okolicach opola lub . powiem tak każdy ciągnik ma swoje wady i zalety i ten tez ma tak samo np spalanie to jego wada aa srodek sie poprawil moze glosno jest na zewnatrz ale w srodku jest spoko i powiem tak ze mu nie brakuje i musi spalic swoje . a moze ktos mi napisac np ile go kosztował pierwszy serwis np NH czy lampka ?? wdzieczny bym byl
kolego luk ile cie kosztowal ten ursus 350 ? jakie wyposazenie, ile pali, jaka szerokosc na jakim ogumieniu, ile masz gwarancji?
kolego wyślji na PW jakiś kontakt do siebie, może jak bym był w okolicy to bym wpadł, masz kolego porównaniue co do wyciszenia względem innych ciągników? jest licznik prędkośc jazdy i prędkośc obrotów WOM? jaką realną prędkośc maksymalną osiąga no i jak z ceną, da się coś negocjować?
Dołożyli więcej opcji. Nareszcie szersze opony. http://olx.pl/oferta/ursus-5044-c-350-ciagnik-wielozadniowy-CID757-IDa8kzX.html#1eb7461ffd
http://www.ursus-salon.pl/menu/ursus-c-350-5044-nowosc
widzę, że w nowym sadowniku dokonano kilku zmian pozytywnych.
Przede wszystkim zmniejszono cenę i w dodatku zmniejszono szerokość do 130 cm.
Ciekawy jestem opinii
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl