Witam
Czy robiliscie juz zabieg olejem na miodowke ?
jeszcze nie,ale by wypadalo juz robic pierwszy zabieg.
moze zdazy sie w sobote zrobic.
na olej szkoda ropy poczytajcie sobie o biologii miodówki.Miodówka zimuje dorosła inaczej jak przędziorek .Glina ok.
Czym teraz opryskać miodówkę, gdy teraz widać już objawy na liściach. Dimilin ? Acaramik ?
Pomóżcie!!!!!!Jak zwalczyć miodówkę?Pryskałem Dimilinem nie pomogło.Jaki srodek zastosować?
tej spadzi jest durzo nawet i na owocach. z tydzień temu chodziłem po sadzie to nic nie było widać. a teraz to jest masakra
Ja stosuje na żywe ,acaramic, vertimex itd. na na jaja 3% siarczanu magnezu (na wieczur magnez bo morzna poparzyć owoce)i na razie jest czysto. Na brudne owoce przed rwaniem ludwik i ocet
Ironn, 2015-07-01 12:11, napisał:
Karolkarol w jakich proporcjach uzywasz Ludwika i octu ?
ja ostatnio na 600L wody dałem 5 butelek octu i 3L płynu do naczyć Tymek z Biedronki. Wypryskałem to na 0.35ha jeżdżąc (wolnym biegiem i czerwone końcówki) każdym rządkiem w obydwie strony i zabieg robiłem kiedy padał deszcz. Następnie na noc poszła abamektyna ze zwilżaczem i gruszka jest czysta na chwilę obecną.
Nasępnym razem pójdzie Regent ze zwilżaczem i mam nadzieje, że zapomne o miodówce w tym roku.
witam. w starym sadzie mam pomieszane jabłonie z gruszami . i tam pryskałem takimi środkami jak na jabłonie nie pryskałem wcale gruszek na miodówkę i niema wcale miodówki a w młodym sadzie pryskałem dwa razy dymilinem ze środkem zwilżającym i jest ful miodówki.czym to jest uwarunkowane.
Andrzej przez dimilin to i u mnie masakryczna miodowka, przez ubiegle kilka lat nie stoswalem w ogóle dimilinu tylko w zamian actare i nie znałem pojęcia miodowka, nie wiem co mnie skusilo do dimilinu w tym roku
1 |
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl