Co sądzicie o tych ciągnikach i sprzedającym: http://allegro.pl/duzy-wybor-ciagnikow-sadowniczych-i-ogrodniczych-i5987921339.html
Co sądzicie o tych ciągnikach i sprzedającym: http://allegro.pl/duzy-wybor-ciagnikow-sadowniczych-i-ogrodniczych-i5987921339.html
jeśli to gość z kochanówki to znajomy kupił od niego 4 cylindrowego MFa widze że jeżdzi tym ale nie wiem jak to sie sprawuje bo znajomy taki że prawdy i tak nie powie
Jeśli ktoś ma z Kochanówki ciągnik, lub słyszł opinie to niech napisze. Ciągniki na oko ciekawe w dobrej cenie ale co najważniejsze jak się mają w użytkowaniu.
Przecież za te pieniądze można już kupić typowy sadowniczy ciągnik, nie żadko z napędem i o przynajmnie 8-10 lat młodszy
Ktoś już pisał tutaj, że to 40 letnie zabytki w nowym opakowaniu, na pewno starsza konstrukcja niż nasza seria mf235 i mf255. Żeby nie było później, że jakaś pierdoła unieruchomi ciągnik na długie tygodnie, bo okaże się inna.
Już na pierwszy rzut oka nie podoba mi się, że sprzedawca prawdopodobnie kłamie w ogłoszeniach. Jego MF270 z ogłoszenia nie ma silnika AD4.236, montowanego w Ursusie 4512. Po położeniu filtra oleju, wydechu itp. prawdopodobnie jest to AD4.203 montowany na początku w MF165, czyli od roku 1964.....A tutaj nie mam wiedzy, czy skrzynia 8x2 jest taka jak w 4512, a tylny most jak w 255.
Takie szczegóły, te wszystkie 3 cylindrowe to prawdopodobnie MF 135, starszy brat 235. Tak sugerowałby inny filtr powietrza oraz hamulce bębnowe w tylnym moście (o ile dobrze widzę). Czyli roczniki 1964-1975.
Mogę się mylić, choć za dużo szczegółów się nie zgadza bazując na ogólnodostepnych informacjach.
obiło mi się o uszy, że biorą z zachodu trupy z krzaków wcenie złomu które potem kompletnie reanimują, kwestia tego jak rzetelnie je naprawiają, czy dla picu na handel, jak najtaniej żeby jak najwięcej zarobić, czy solidnie, majlepiej niech sie wypowiedza ci co od nich brali
jeśli to byłyby faktycznie MF-y 135 po solidnym odrestaurowaniu to będą to dobre sprzęty, znajomy ma takiego starego 135 i chodzi jak zegarek, ale lekko to on nie ma. Wszystko zależy od tego co oni w nim robili, najlepiej żeby silniki i skrzynie były w orginale bo nawet zrobione na dobrej jakości polskich częściach nie wytrzymają tyle co oryginały.
Mozna mieć tylko nadzieje że zestaw naprawczy nie jest tej samej firmy co filtry :)
pytanie z innej beczki Sienno z allegro i Kochanówka z olx to ci sami sprzedawcy?
To nie są 255, a 135. Silnik AD3.152, 35 kW, konstrukcja z lat 60-80. Nie są to złe ciągniki, ale jak mówi mój znajomy "Stara babka ładnie ubrana będzie starą babką". Nie za te pieniądze.
Owszem, są to stare ciągniki zapewne zardzewialec spod płota majacy 40-50lat. Jeżeli jest on od wewnątrz solidnie zrobiony i w okolicy masz kumatego mechanika to bez namysłu można go brać. Przeciez kupując 20-to letnie u2802 lub starszy mf 235 też bedzie klasyfikował sie do remontu. Dolicz:
- generalny silnika ~ 5000
- wspomaganie ~3500
- lakier ~ 1500
- kabia+błotniki ~6000
- regenaracja pompy hydraulicznej + rozdzielacz ~ 2000
- opony 2000
- inne ~ 1000
baza 20tys +
Dobrze by było gdyby wypowiedzieli się użytkowicy tych nabytków.
faktycznie teraz są kabiny Naglaka, w zeszłym roku jak oglądałem były inne, ale i cena była inna zaczynała się od 26tys bez wspomagania, a teraz 10 tys więcej, z Naglakiem i wspomaganiem,
Witam wszystkich co chcecie wiedzieć na temat tych ciągników zakupiłem szt od nich na początku roku.
witam
Kolego napisz jaki model kupileś ? I jak w rzeczywistości z tym wykonaniem tego traktorka to wygląda ? Czy jakieś awarie były ? Jak się sprawuje ?
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl