Witam, dzis wyjalem termostat w mf 364v i z tego co zauwazylem napisane jest na nim ze otwiera sie w temp 120°C tak powinno byc ? temperatury nie lapie nawet w ciezkiej pracy wskazowka ledwo drgnie.
Witam, dzis wyjalem termostat w mf 364v i z tego co zauwazylem napisane jest na nim ze otwiera sie w temp 120°C tak powinno byc ? temperatury nie lapie nawet w ciezkiej pracy wskazowka ledwo drgnie.
Czyli to ze pisze 120°C to on otworzy sie przy 80°C ? czy lepiej zakupic inny termostat ?
Domino12397, 2020-04-01 15:07, napisał:
U mnie termostat jest w porządku, mimo to nigdy nie przekracza temperatury 70-80 stopni, nawet przy głębokiej orce. Temperatura wzrasta wraz ze spadkiem ilości płynu chłodzącego lub przysłonięciem chłodnicy. Zimą ciężko jest złapać temperaturę by nagrzać w kabinie. Uważam, że ten model tak ma. Pozdrawiam.
Lopez, 2020-04-02 05:49, napisał:
Inny termostat kup , podnosnik masz mechaniczny czy ehr?
Zalozylem ten co byl poniewaz wychodzi na to ze jest sprawny poniewaz otwiera sie w goracej wodzie jak wsadzilem, czujnik temperatury zmienilem na nowy a podnosnik mam mechaniczny
Za siedzeniem sa dźwigienki- ci się nimi reguluje może wiesz lub masz instrukcje
Lopez, 2020-04-02 18:05, napisał:
Za siedzeniem sa dźwigienki- ci się nimi reguluje może wiesz lub masz instrukcje
Mam takie same i tez wlasnie sie zastanawiam do czego one sluza
A dźwignie od podnośnika masz jedna czy dwie, bo ja mam jedna a na druga miejsce, a jak masz mechaniczna wersje to prędkość ci pokazuje?
mi na termostacie 82 " C się grzeje wiec wyciągnąłem go( próbowałem chyba 3 szt), chłodnica niby drożna, w lecie jest Ok temp na środku a zima zastawiam chłodnice i tez Ok
a silnik to ten sam co w 3512 czy tłoki większe ?
Lopez, 2020-04-02 19:04, napisał:
A dźwignie od podnośnika masz jedna czy dwie, bo ja mam jedna a na druga miejsce, a jak masz mechaniczna wersje to prędkość ci pokazuje?
mi na termostacie 82 " C się grzeje wiec wyciągnąłem go( próbowałem chyba 3 szt), chłodnica niby drożna, w lecie jest Ok temp na środku a zima zastawiam chłodnice i tez Ok
Jedna dzwignie mam i nie ma miejsca na druga. Predkosc czego ?
Jaki teraz masz termostat zalozny ?
Co do silnika to nie wiem czy to jest to samo
Lopez, 2020-04-02 19:04, napisał:
Jedna dzwignie mam i nie ma miejsca na druga. Predkosc czego ?
Jaki teraz masz termostat zalozny ?
Co do silnika to nie wiem czy to jest to samo
Prędkość jazdy oraz obrotów wom
termostatu nie mam bo wyciągnąłem - łapał mi temperaturę, teraz w lecie trzyma normalna temp a na zimę zastawiam chłodnice i tez trzyma w normie
Mam jeszcze pytanie bo wymienilem czujnik temperatury i trzyma teraz ok 80 stopni caly czas a wczesniej wskazowka nawet trovhe sie nie podnosila tylko dlaczego gora chlodnicy jest gorąca a dol zimny ?
U mnie tez góra gorąca a dol zimny był , czujnik wymieniłem, termostat tez - temp wchodziła na czerwone wiec wyjolem termostat - u Ciebie jest Ok jak masz 80 stopni
a gdzie kupiłeś czujnik - może ten mój czujnik jest zepsuty
Daj nr tel to popiszemy SMS, wyślę ci coś to może rozsxyfrujesz ty z instrukcji obdlugi
Czujnik kupilem w sklepie w okolicy z czesciami do ciagnikow tylko ze dali mi bodajze od mf 255 bo do tego modelu nie ma i mowili ze bedzie pasowal wiec wzialem, nadawal sie troche szersza koncowka niz ten co byl ale najwidoczniej jest okej skoro trzyma mi teraz temperature
instrukcję obsługi macie tę, która jest dostępna w internecie czy jakaś inna?
mam MF 374 i poszukuję własnie takiej instrukcji. a te dzwigienki za siedzeniem to gdzie powinny byc i jak przebiega ich regulacja?
Panowie jakie macie spalanie w tych modelach MFa. Chodzi mi głównie spalanie w opryskiwaczu,kosiarce do trawy czy jakieś lżejsze pracy jak herbicydy?
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl