Witam czy jest możliwość założenia do ciągnika tego typu wspomagania elektrycznego? Szukam ale widziałem tylko do c330 i c360 a do fergusona nic
Witam czy jest możliwość założenia do ciągnika tego typu wspomagania elektrycznego? Szukam ale widziałem tylko do c330 i c360 a do fergusona nic
daj sobie spokuj z elektrykiem, ludzie narzekają, ze ciężko chodzi, że są problemu spowodowane wilgocią, zrób porządne na siłowniku
No tylko hydrauliczne kosztuje 2500zl a elektryczne 600-700zl. Znajomi mają w c330 i c360 i są zadowoleni
a nie szkoda wywalić do kosza 700zł? czemu we wszystkich ciągnikach fabrycznie montują hydrauliczne a nie elektryczne, skoro jest takie dobre?
a nie szkoda wywalić do kosza 700zł? czemu we wszystkich ciągnikach fabrycznie montują hydrauliczne a nie elektryczne, skoro jest takie dobre?
Zawsze mozesz zalozyc o lublina, ewentualnie wyjac z wozka widlowego. Wtedy okolo tysiaca sie zmiescisz
Elektryczne wspomaganie stosowane w traktorach jest wyciągnięte z samochodów, pracuje w trybie awaryjnym w traktorze. Używane wspomaganie od samochodu kupisz np na giełdzie na szrocie lub allegro i możesz przystosować do kolumny kierowniczej traktora. na agrofoto jest opisane które wspomagania są łatwe do przeróbki. Ja osobiście wole hydrauliczne z nowych części do c330 kosztowało mnie 2000zł - sprzedana kolumna za 350zł.
jak chcesz załozyc elktryka to lepiej wcale nie rób tego wspomagania, uzbieraj albo poczekaj aż jabłko zdrożeje to sobie założysz pożądny zestaw i napewno poczujesz wygode i komfot
Nie rozumie co macie do tego wspomagania elektrycznego-jezdzilem u kilku gospodarzy ciagnikami ktore mialy wspomaganie elektryczne i dzialalo to super -maja je juz kilka lat i chwali sobie. Jak ktos ma smykalke do majsterkowania to za 300 zl mozna wyrwac wspomaganie z renault ,dzien roboty i zamontowane. Koszt o niebo mniejszy niz hydraulicznego ,ktore w wielu c330 i c360 na wolnych obrotach slabo wspomaga. Sam posiadam w gospodarstwie dwa ciagniki z wspomaganiem hydraulicznym ale do c330 ktora kupilem niedawno zaloze napewno elektryczne. Niech ktos mi tu powie w czym to hydrauliczne lepsze? Pozdrawiam
Elektryczne to silnik który wspomaga pracę twoich rąk, hydrauliczne to siłownik który zastępuje pracę twoich rąk, w elektrycznym luzy na kierownicy zostaną
Mam elektryczne w c 330 i c 360 i jestem bardzo zadowolony teraz nie wyobrażam sobie jazdy bez wspomagania. Kosztowało mnie to z kierownicą niecałe 200 zł. nie licząc własnej pracy. Nie mam tura także nie wiem jakby się sprawowały pod takim obciążeniem zależy jak dużo by się używało, jak na moje potrzeby to jakbym miał tura to też bym założył. Do ciągnika bez tura można spokojnie zakładać.
Luzy na kierownicy sa w elektrycznym jesli kolumna kierownicza znajdujaca sie na ciagniku ma luzy-brak luzu na kolumnie i koncowkach-brak luzu na kierownicy to proste i logiczne a wspomaganie elektryczne dziala rownie lekko jak i to hydrauliczne.
kolego jedz sobie na szrot kup sobie kolumne kierownicza od citroena xsara picaso zaluz do traktora i bedzi cie kosztowalo to wszystko 200zl a nie tak jak ci co sprzedaja na gieldzie na slomczynie po 700zl
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl