Szukam masztu do c-330 co polecacie (producenta czy z widlaka) i do tego jakie wspomaganie Maszt na przód (z przesówem czy bez)
Szukam masztu do c-330 co polecacie (producenta czy z widlaka) i do tego jakie wspomaganie Maszt na przód (z przesówem czy bez)
Na poprzednim forum było sporo poruszane na temat masztu.
Moim zdaniem maszt od wózka jest tani i to jego jedyna zaleta.
Przesów uwarzam za zbedny ciężar i więcej zasłania, jak będziesz miał wspomaganie (dobre) to bez problemu stojąc w miejscu i kręcąc kierownicą widły przesuwają się i masz mały przesów.
To moja samoróbka ma już ponad 2 lata
Co do tego że jest tani maszt od wózka to tak, ale jest bardzo ciężki i mało przejrzysty , tez sie zastanawiałem nad takim rozwiązaniem, ale mam zamiar zrobić samemu, a wspomaganie kupie hydrauliczne, bo te elektryczne co mają to się nie nadaje do takich ciężarów.
Też myślałem żeby zrobić samemu, ale kupiłem gotowy z przesuwem i dociskiem, niestety jest na tył ale mam zamiar przerobić na przód jak ukończe to wrzucę fotki
Wiem ze cos było na starym forum Dzwoniłem do pana Zdzisława Lechońskiego -on robi maszty I powiedział mi 6.5 tys z przesówem na przód Do tego wspomaganie 2 tys i jakies oponki na przód by sie zdały bo orginalne maja 300kg nosnoci Wiec koszt koło 10 tys Wiec tez zastanawiam sie czy to sie opłaca do c-330
Jest do sprzedania maszt panoramiczny od Linde z przesówem bocznym zespolonym (nie mylić z dokładaną płytą) wys podnoszenia ok 3 -3.2m. mogę podać numer. pozdrawiam.
Ten maszt kosztował mnie 2 tyś. kupiłem na olx ,trzeba szukać na spokojnie może coś trafisz, wspomaganie hydrauliczne mam założone od mercedesa kaczki, bardzo dobrze służy.
Wziołem maszt od Zdzisława Lechońskiego i troche lipa z jakoscia wykonania tyle kasy a tłucze sie strasznie duzo luzów Jakos wykonania mi sie nie podoba Zobaczymy jak z wytrzymałoscia sezon sie zbliża
witam, zakupilem maszt zaczepiany na tyl ciagnika, rozdzielacz jest juz. chodzi o podpiecie dwoch wezy z rozdzielacza do ciagnika, mianwice do c 330, jak to zrobic? prosze o pomoc
Jak masz rozdzielacz na błotniku to wpinasz w ten rozdzielacz ustawiasz dźwignię w pozycji otwartej jak do wywrotu i masz zasilanie do tego rozdzielacza co masz z masztem, a jeżeli nie masz rozdzielacza na błotniku to wpinasz się w jego miejsce w rozdzielaczu pod siedzeniem i masz zasilanie.
prosze powiedziec pod ktory numer podpiac zasilanie olejem a gdzie powrot oleju?
prosze powiedziec gdzie podpiac zasilanie olejem a gdzie powrot oleju
gdy juz pdlacze wszystko to dzwignia podnosnika w jakiej pozycji musi byc zeby dodatkowa hydraulika dzialala?
Panowie czy ktoś z Was używał, używa lub spotkał się z rozdzielaczem hydraulicznym na elektrozaworach? Chodzi mi o pracę na takim rozdzielaczu a konkretnie o precyzję pracy. Noszę się z zamiarem rozbudowania hydrauliki w c330 i założenia przedniego masztu (gospodarstwo sadownicze). Hydrauliką chciałbym sterować Joystickiem (mam możliwość za śmieszną kasę w porównaniu do tych z internetu kupić używany od wózka widłowego jungheinrich). Do tego kupić - już nie za takie małe pieniądze [http://www.agrofoto.pl/forum/public/style_emoticons/default/sad.png]
Cd. Ponieważ post nie wyślwitlił się w całości
Do tego kupić - już nie za takie małe pieniądze - rozdzielacz elektryczny, ale boję się precyzję sterowania tj. czy te czasami nie działają tak, że ciężko o minimalne ruchy siłowników np przesuwu bocznego o 4cm bo jak dostają impuls to otwierają się na max i ruch jest gwałtowny. Manualnie jesteśmy w stanie robić to na wyczucie. Co innego Joystick do tura który jest na linki a tylko dzielnik na elektrozaworze, ale o taki nie pytam. Jeżeli macie jakieś doświadczenie z elektrozaworami w rozdzielaczu to z góry dziękuję za opinie
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl