chce kupić dany traktor prosze o opinie danego traktora nie pytam sie o cene tylko bardziej o awaryjność spalanie wszystko co możecie o nim powiedzieć z góry dzięki.
chce kupić dany traktor prosze o opinie danego traktora nie pytam sie o cene tylko bardziej o awaryjność spalanie wszystko co możecie o nim powiedzieć z góry dzięki.
wow jaki pikny jak juz kupisz proponuje domalowac kilka kropeczek bedzie biedroneczka
Widzę kolego że nie odczuwasz kryzysu. Że tak powiem zazdraszczam takich problemów. Gdybym miał takie cacko ahhh... Mogę Ci powodziec tyle MF nr 2 po FENDZIE także jeśli masz sałatę może brać śmiało a napewno Cię nie zawiedzie.
Bardzo dobry wybór ciągnika ;) Zgadzam się z poprzednikiem moim, ze lepszy to juz tylko i wylacznie ...FENDT. Pod wzgledem ekonomii jest bardzo dobrze czyli niskie spalanie w stosunku do oferowanej przez siebie mocy. Awaryjność??? Różnie to bywa, znam takich co tuż po gwarancji musieli zawozić ciągnik do serwisu i wkładać grube tysiące w naprawe i obojętne czy był to New Holland czy np Deutz-Fahr... Moje rady: nie bierz zbyt wąskiego ogumienia i jeśli to możliwe to bierz podnośnik, wszystkie dźwignie załączane MECHANICZNIE, koniecznie!
PS. Masz wiadomość ode mnie na privie.
Przepraszam, ale... nie bardzo rozumiem czym koledzy się tak podniecają. Ciągnik jak ciągnik, technicznie to samo co JD czy Claas, jedynie silnik różny. Znam ludzi którzy mają świeżego MFa i inny równie świeży ciągnik i MFa oceniają zdecydowanie gorzej.Cóż więc w nim takiego wspaniałego, że "lepszy to już tylko Fendt"? Czu któryś z Was jest w stanie to wytłumaczyć? Proszę jeszcze o wytłumaczenie dlaczego Fendt rzekomo jest najlepszy, bo tego też nie rozumiem. I proszę nie pisać o wyższości tapicerki czy koloru plastików, rozmawiamy o ciągnikach do sadu, nie do kościoła.
Wowen, 2015-02-12 21:56, napisał:
checkmate, 2015-02-12 21:53, napisał:
Przepraszam, ale... nie bardzo rozumiem czym koledzy się tak podniecają. Ciągnik jak ciągnik, technicznie to samo co JD czy Claas, jedynie silnik różny. Znam ludzi którzy mają świeżego MFa i inny równie świeży ciągnik i MFa oceniają zdecydowanie gorzej.Cóż więc w nim takiego wspaniałego, że "lepszy to już tylko Fendt"? Czu któryś z Was jest w stanie to wytłumaczyć? Proszę jeszcze o wytłumaczenie dlaczego Fendt rzekomo jest najlepszy, bo tego też nie rozumiem. I proszę nie pisać o wyższości tapicerki czy koloru plastików, rozmawiamy o ciągnikach do sadu, nie do kościoła.
Z fendem jest jak z mercedesem.
O to pierwsze słyszę że MF to to samo co JD czy Class a tylko silnik inny. Możesz kolego rozwinąć myśl? A co do FENDTA to przewyższa resztę ciągników zastosowaną techniką, wygodą pracy, zaawansowanymi rozwiązaniami. Nie mówię o awaryjności bo nie mam z tą marką żadnego doświadczenia.
Witam. Jestem posiadaczem MF 3640s od roku i mam do porónania JD i DF. Co do spalania dużo mniejsze niz w JD porównywalne do DF agrokida. Ma kilka wad, przednie błotniki wadza przy skrecaniu wiec trzeba ja odkręcić lub naprostowac. Sterowniki ehr zewnętrzne mogą zawadzić o gałezie i trzeba ich szukać . Po za tym ciagnik super. Kabina mocno wyciszona. Jeżeli brać to elektronika wszystko i nie bać sie ;) Wybór należy do Ciebie. Jak miałbym znowu kupować ciagnik napewno był by to MF ;) :)
Tak, siedziałem w wąskich Fendtach Vario i starszych nie-Vario. Siedziało się mniej więcej tak, jak w innych ciągnikach tego typu. Przewagi w siedzeniu nie widzę. A więc...?
"Z fendem jest jak z mercedesem."
To znaczy jak? Wiem, że kiedyś Mercedesy były uznawane za szczyt motoryzacyjnych marzeń, głównie dlatego, że były drogie i mało kto takiego posiadał (w sumie tak jak ciągniki Fendt), a więc niewiele było o nich wiadomo. Marzenie o Mercedesie było marzeniem o byciu bogatym człowiekiem, osiągnięciu pewnego statusu. Potem się wszystko rozpieprzyło, bo więcej ludzi mogło sobie na "merca" pozwolić, przyjechały też używane z Niemiec i okazało się, że to żadne cuda, a tylko samochody - od jednych trochę lepsze, od innych trochę gorsze. Moim zdaniem analogicznie do Fendta, ale nie wiem czy o to chodzi?
"O to pierwsze słyszę że MF to to samo co JD czy Class a tylko silnik inny. Możesz kolego rozwinąć myśl? A co do FENDTA to przewyższa resztę ciągników zastosowaną techniką, wygodą pracy, zaawansowanymi rozwiązaniami."
Kolego, przejrzyj dane technicznne tych 3 ciągników, opcje przekładni, hydrauliki, podnośnika. Są takie same. Te 3 ciągniki są produkowane wytwórnię Carraro. Mogą się różnić szczegółami, oczywiście mają różne silniki, ale generalnie to te same ciągniki.
A co do Fendta - czym konkretenie przewyższa? Jakie to rozwiązania i jakie są korzyści z ich stosowania? Nie pracowałem, ale szczerze wątpię żeby przewyższał wszystkie sadownicze ciągniki wygodą pracy. Zwłaszcza te z dobrą kabiną i płaską podłogą.
Podsumowując, jeszcze nikt nie udzielił odpowiedzi na moje pytania.
A pytam, gdyż panuje powszechna opinia, że "Fendt jest najlepszy", ale nie spotkałem jeszcze nikogo, kto potrafiłby wytłumaczyć, w czym konkretnie jest lepszy, co oferuje takiego, czego nie oferują inne ciągniki. Mało tego, spytasz człowieka jaki ciągnik kupiłeś? "Prosty, żeby miał jak najmniej elektroniki, żeby nie miało się w nim co popsuć". A więc najczęściej wybieramy to, co jest odwrotnością tego "najlepszego". Dajcie więc Panowie spokój z powtarzaniem mitu, że "Fendt jest najlepszy". Owszem, jest dobry, o ile operator potrafi wykorzystać tą kupę techniki. Na pewno ciekawy, ale to żadne cuda.
Może źle to ujałem, zapytaniem czy kiedykolwiek siedziales w jakimkolwiek ciagniku marki FENDT... Powienienem raczej zapytac czy kiedykolwiek pracowałeś jakimkolwiek ciągnikiem marki FENDT?? Kolega napisal: "? A co do FENDTA to przewyższa resztę ciągników zastosowaną techniką, wygodą pracy, zaawansowanymi rozwiązaniami." Jeśli Ty sie z tym nie zgadzasz to masz pelne prawo do tego, ja nie bede staral sie na sile przekonać nieprzekonanych, ze "FENDT jest najlepszy". Dla jednego - FENDT, inny świata nie będzie widział poza swoją C330 ;) PS. Założony temat jest o ciągniku Massey Ferguson 3635s, a nie o FENDTku :)
MF 3635s ma taki sam moment obrotowy jak jego mniejszy braciszek 3630,pomimo tego iż ma pare koni więcej.A co do spalania, to mogę tylko powiedzieć że w tym modelu w odrożnieniu od reszty mf z rodziny 3600 nie wtrysku typu Common Rail,więc powinnien troszkę więcej pić niż inne bliżniaki mf
Tego niewiem,chciałem tylko powiedzieć że akurat ten model nie ma Commom Raila więc i spalanie troszkę większe niż w innych modelach sadowniczych mf,zresztą pod ty linkiem na 27 stronie masz wykaz modeli mf z common rail i mechanicznym wtryskiem.Ale wydaje mi się że silniki sisu i tak są oszczędne.
http://read.uberflip.com/i/339320
opryskiwacz agrola 2000l obroty 1200 prędkość pryskania 7,5-8,5km/h massey 2005r. 75km bez załączonego przedniego napędu - 4l/h
opryskiwacz agrola 2000 ciąg powietrza od tyłu wentylator zawsze- zając ciągnik mf3625s rok prod. 2011 zawsze napęd przód(trudne warunki zeby nie rozrzynać kolein) kilma na 50% około podpiety od wiosny do jesieni tylko do opryskiwacza i leje zawsze beczółke 55litry to pokazuje 17h nieraz 16 czyli chyba przeszło 3L
mniej wiecej od 18do 23 to połowe z kilmą bo mam szczelną kabine a jak jeszcze słońce nie zaszło to mi gorąco
Orientuje się jaka cena jest teraz za Massey Ferguson 3625S? wstępnie myśle o tym ciągniku, póki co to zbieram dane i chce się orientacyjne dowiedziec jak ksztaltują się ceny, Massey w podstawowej wersji, ew ile dopłaty za tuz+wyjscia hydrauliki z przodu :)
Dzieki i pozdrawiam:)
witam!
chciabym odnowić temat dotyczący massey ferguson 3635s. przmierzam sie do kupna takowego (oczywiście używany). co sądzice o tym modelu ?na co zwrócić uwage podczas zakupu, wady zalety tego ciągnika?
powtarzam pytanie z uwagi na upływ czasu od ostatniego wpisu a być może poajwili sie jacys nowi uzytkownicy
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl