Witam jak u was wygląda sprawa z wegetacja malin ? U mnie Polka ruszyła, Glen również startuje powoli. Jak tam u Was Laszka ?
Witam jak u was wygląda sprawa z wegetacja malin ? U mnie Polka ruszyła, Glen również startuje powoli. Jak tam u Was Laszka ?
U mnie Laszka najbardziej wystarowała. Glen coś rusza. Radziejowa jakaś podejżana. Benefis i Octavia śpią.
Nie sprawdzałeś u siebie jak wygląda Laszką, ale skoro jest wcześniejsza od Glena, to na pewno już wystrzeliła. Maliniarz 2012 - sypałeś już w malinach ?
Napisałem, że Laszka najbardziej wystartowała. Jeszcze nic nie sypałem. Jeszcze 1,5 tygodnia jak nie dalej.
Chciałem napisać, że ja nie sprawdzałem ,ale telefon mi przekręcił po prostu ;).
U mnie jesienna stara puszcza oczka zarowno polka jak i polana. Letniej jeszcze nie sprawdzalem bo mam troche daleko od domu ale jesli Wam puszcza to podobnie moze byc i u mnie. A nowozy jeszcze z pol tygodnia chyba i posypie.
Ja dzisiaj porzadna dawke Yarej Mili Complex dalem. Plus miejscami saletre amonowa 34%N. Mozliwe ze czeka nas sucha wiosna to nawoz by lezal a tak to czesc pobierze sobie
Czym reanimować maliny po zimie? Chodzi o radziejową.
Jeśli całkiem przemarzły, to już nic nie da się niestety zrobić. Ale jeśli puszczają pąki pędy to można spróbować ich ratować. Preparaty typu Asahi. Tylko prysnac jak już będzie roślina troszkę rozwinięta żeby malina miała jak pobrać środek. Bo pryskanie gołych "badyli" pozbawione jest sensu.
Przemas- pryskales juz od robakow ? Jak u Ciebie wegetacja przebiega ? U sasiada glen powolutku puszcza paczki jesienna tez oczywiscie. Jak u Ciebie ?
jarek926, 2017-04-02 20:49, napisał:
a czy to mozliwe zeby zadolowana malina przemarzła?
Jest to możliwe.
fcbarcelonacule, 2017-04-02 14:16, napisał:
Przemas- pryskales juz od robakow ? Jak u Ciebie wegetacja przebiega ? U sasiada glen powolutku puszcza paczki jesienna tez oczywiscie. Jak u Ciebie ?
Jeszcze nie pryskałem. U mnie Glen zaczyna listki puszczać.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl