Co sądzicie o tym modelu wiem że były o nim tematy ale nie szczegółowe . Opiszczie jego wady i zalety . I co sądzicie o nowym 5075 gn lepszy od 5315 ?
Co sądzicie o tym modelu wiem że były o nim tematy ale nie szczegółowe . Opiszczie jego wady i zalety . I co sądzicie o nowym 5075 gn lepszy od 5315 ?
Kolega posiada 5315V , były problemy z pompą wtryskową ,wymieniona na gwarancji. Teraz coś się dzieje z wałkiem WOM .Czekają na naprawę . Ciągnik ma przepracowane poniżej 3000h . Wersja V ma słaby skręt .
Dzięi wielkie kolego za opinie a jaki ty ciągnik polecasz ? Ja myśle nad renault fructus 130 ? Albo jakić nowy jak będzie row ale podobno ma nie być ? czy to prawda ?
Ja jestem zwolennikiem NH / Case . Nowy John Deere ma silnik FPT czyli taki jak NEW HOLLAND .Oczywiście wszystkie ciągniki mają jakieś wady ,ale trzeba coś wybrać. O Renault słyszłem tylko,że trzeba szukać ze skrzynią Carraro, Ja wychodzę z założenia,że trzeba kupić coś czego jest dużo ... Weź też pod uwagę MF i Landini,
a czy to prawda że silnik new holanda czyli ten co w JD nie da się wyremontować ? I może wiesz jak odróżnic skrzynię cararo od renówki ? Pozdrawiam.
Nie wiem czym różnią się skrzynie biegów w Renówkach. A silniki FPT nie mają budowy jak np c330, czyli nie da się wymienić tulei cylindrowych. Ale chyba da się to szlifować i włożyć większe tłoki ....
Co do nowego JD to myślę ,że jest ok tak jak opowiedniki czyli Carraro Agricube /Class Nexos/ MF 36XXV S F.MF silnik Sisu reszta FPT ,JD ma większy silnik(4,5l) swój.
A prow 2016 to już nabór wnisków był, zakup ciągnika bardzo utrudniony . Nie wiem dokładnie nie interesowałem się . Może ktoś kto składał wniosek napisze więcej.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl