Witam....czy może mi ktoś podpowiedziec gdzie znajduje się korek spustowy oleju w pompie AR1064 .....od spodu nie moge go zlokalizowac...z góry dziękuje za pomoc.
Witam....czy może mi ktoś podpowiedziec gdzie znajduje się korek spustowy oleju w pompie AR1064 .....od spodu nie moge go zlokalizowac...z góry dziękuje za pomoc.
Ja mam AR tą nieco większą 150 L to jest sruba mosiężna z prawej strony pompy. Bo ta z przodu pompy jest też mosiężna ale do spuszczania wody. Dlatego ją wybrałem bo Bertolini nie da się spuścić wody. A kupowanie plynu to pewne koszty których nie powinno być.
rafalski1007, 2022-02-16 21:05, napisał:
Też nie znalazłem. Zdemontowałem pompę ,zlałem olej poprzez górny zbiorniczek. Wlałem olej 'PILMET' [ prawdopodobnie jest to olej FUSCH Renolin CLP 150 ] , do pompy wchodzi 0,8[l].
rafalski1007, 2022-02-17 19:36, napisał:
A czy po nalaniu swieżego oleju pompe należy odpowietrzyc???
Nie trzeba było nic odpowietrzać.
rafalski1007, 2022-02-17 19:36, napisał:
A czy po nalaniu swieżego oleju pompe należy odpowietrzyc???
Nie trzeba było nic odpowietrzać.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl