Jak w temacie.Co zaczynacie zrywać bo rok zróżnicowany pod względem dojrzewania odmian.
Jak w temacie.Co zaczynacie zrywać bo rok zróżnicowany pod względem dojrzewania odmian.
No u nas gala must już po pierwszym zbiorze, część rubina i szampiona gdzie jest mniej jabłek też, małopolskie. Pod koniec następnego tygodnia może być lobo i może jonaprince.
Kolego Ogrodnik skąd jesteś? bo u mnie okolice Białej Rawskiej, do szampiona jeszcze min 2 tyg.
Jutro pierwszy zryw gali must z 3 latków, champion to po 20 pewnie. Red prince połowa miesiąca.
Ja dzisiaj zaczalem i skonczylem Princa. Wydajnosc z 1 ha 1560kg. Sad czteroletni.
Tak Eliza sad cztero letni na p60 na lekkiej glebie do zbioru juz kilka dni temu małopolska. Rsd jonaprince dzis zaczynamy. Szampion zaskakuje skrobia 1-2 dopiero.
ja robilem, okolice Warki, cala grupa jonagoldow nie nadaje sie jeszcze do rwania, ale wiadmo, ze to kwestia ziemi, stanowiska, podladki
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl