RUSZYŁA WEGETACJA MALIN CZY U WAS TAK SAMO
podobnie z najwczesniejszymi odmianami porzeczek,paki sa nabrzmiałe i zielone jak nigdy o tej porze roku, takie pojawiały sie koncem lutego- poczatkiem marca
A tu jeszcze największa Amerykańska Słuzba Meteorologiczna przewiduje ciepłą zime dla europy. Ale mokrą . Ich prognozy przeważnie się sprawdzały.
niestety rok bardzo trudny dla wielu rolników , i nie zanosi sie , aby następny był lepszy obecna pogoda rzeczywiscie sprawia że rośliny zaczynaja szaleć dzisiaj obszedłem kilka plantacji truskawek co zobaczyłem najlepiej oddaja zdjęcia poniżej
Na letnich malinach nie zauważyłem jakiegoś pobudzenia.Co innego odmiany jesienne.Tam widać pąki puszczające z ziemi.
Nie wiem jak u Was wyglądają te pąki, ale jak dla mnie nabrznmiałe pąki są efektem wykształcania się kwiatostanu, który u malin owocujących na dwuletnich pędach ma miejsce jesienią. Co roku to obserwuję i też kiedyś byłem zaskoczony, że im bliżej zimy tym pąki większe.
Jak się robią zielone listko to raczej nie normalne, dlatego zaznaczyłem, że nie wiem jak wyglądają u Was pąki.
Witam u mnie w młodej plantacji letnich(sokolica i radzejowa) w czwartek04.01.18 zauważyłem szpilkowanie sadzonek oby się szybko ochlodziło pozdrawiam
Panowie napiszcie jaki jest u was roztaw rozpylaczy w belce herbicydowej.Obojętne czy w kupnej czy też własnej roboty.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl