może ktoś użytkuje taki sprzęt proszę o opinie wady zalety i czy warto kupić taki używany
Mój kolega ma taki, ja również rozglądałem się za takim. Silnik zwykły perkins, 4 cylindry, tłok jak w większości na 3 pierścieniach, po 6,5-7 tyś. sprężarka z odmy, czyli kapitalka. W tym jeszcze są dostępne zestawy naprawcze. Skrzynia prosta, raczej mało awaryja. Ogólnie ciagnik nie jest zły, tylko to co przyjeżdza do PL to w większości kwalifikuje sie do remontu silnika. Jak mówią, szukajcie a znajdziecie.
Posiadamy model 3330s 4 cyl perkins bez turbiny. Jezdzi sie nim bardzo wygodnie i jak na perkinsa w kabinie jest względnie cicho. Większych awarii w nim nie mieliśmy, raczej takie drobnostki bezpieczniki itp. Dobrze pracuje z opryskiwaczem czy kosiarką, zawsze pozostaje zapas mocy. Mankamentem jest napewno spalanie 2.5-5l/h nie powala ale coś za coś.
Polecić moge coś na tym samym silniku czyli MC/Landini F80 ew F30 w 3cyl i turbo. Z tego co zauważyłem podczas testów w tych ciągnikach był nieco mnienszy komfort pracy niz w mf.
W razie pytań pisz.
Viven kupiłeś używany czy nowy,jak możesz to powiedz z jaką szybkością możesz jechać najwolniej ile na godzinę ,bo chodzi mi o kombajn do porzeczek optymalna prędkości to 0,300 m .Ten twój model to jast z napędem na4 koła czy się mylę bo mysilałem o takim bez napędu ale chyba jestem w błędzie,spalanie to nie problem dotej pory używammf 255 to chyba więcej nie będzie palił
dzięki za wszystkie sugestie,mysilałem że jest więcej tych mf3330 i liczyłem na więcej,albo są tak dobre że nikt nic nie mówi,lub tak mało
Mario1404, 2017-07-28 05:46, napisał:
Viven kupiłeś używany czy nowy,jak możesz to powiedz z jaką szybkością możesz jechać najwolniej ile na godzinę ,bo chodzi mi o kombajn do porzeczek optymalna prędkości to 0,300 m .Ten twój model to jast z napędem na4 koła czy się mylę bo mysilałem o takim bez napędu ale chyba jestem w błędzie,spalanie to nie problem dotej pory używammf 255 to chyba więcej nie będzie palił
Kupiłem używanego, w miare zadbany model. Co do prędkości u siebie mam najbogadsza skrzynie czyli najwolniej 0.26km/h, najszybciej 40km/h. Do porzeczki nie są potrzebne aż tak wolne przełożenia, jedynie czerwona przy wysokim polonie wtedy sie przydaje.
Zgadza się ciągnik jest z napedem na cztery, jezdziłem ciągnikem bez napędu i jest to bezsens nijak nie wykorzystasz mocy ciągnika bez napedu, pomijam już uciąg bo nie to jest ważne ale ciągnik i tak jest dość lekki a bez napedu to już przodek by latał a cięzszymi maszynami. Są wersje bez napedu ofc.
Co do spalania to tak jak kolega wcześniej pisał 255 razy 2.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl