Witam.W moim ciągniku Fendt 270v ciężko kręci się kierownicą gdy silnik się rozgrzeje.Wymieniona została pompa hydrauliczna i nic to nie pomogło.Prosze o pomoc.Z góry dzięki
Witam.W moim ciągniku Fendt 270v ciężko kręci się kierownicą gdy silnik się rozgrzeje.Wymieniona została pompa hydrauliczna i nic to nie pomogło.Prosze o pomoc.Z góry dzięki
Piotrek96, 2017-03-11 22:20, napisał:
Nie znam się na fendzie ale umnie np było jak olej się zagrzał to wspomaganie przestaje działać ale przewody były gorące.Może w obitrolu zawór przelewowy szwankuje
Witam ja też na fendach się nie znam ale to tulko maszyna jak każda inna . miałem kiedyś podobny problem w ciągniku niższej klasy niż w,w została wymieniona pompa i nic orbitrol i nic w końcu siłownik okazał się przyczyną poprostu uszczelniacz się wytarł na tłoczysku i przepuszczał sobie na drugą strone co powodowało wzrost oporu przy ciepłym oleju.Może tam trzeba poszukać, życzę szybkiego usunięcia awarii
mam ten sam problem. Silnik nie musi być odpalony, wystarczy wystawić go na pół godziny na pełne słońce i kierownica twardnieje a dodatkowo po odpaleniu silnika ciągnik strasznie głośno pracuje podczas jazdy na wyższych obrotach, wręcz coś wyje jak by pracowało na siłę. U mechanika już był, wszystkie przewody hydrauliczne zostały podłączone od nowa prawidłowo ale problem nie zginął. Czy mogę prosić o jakieś podpowiedzi? Dodam tylko że pompa pracuje aż za szybko przy podnoszeniu. W zimę problem nie występuje wręcz wcale.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl