Witam u mnie kordia już koloruje na czubkach, czy to znaczy, że to wszystko pospada? Jak jest u Was ? Pozdrawiam.
Witam u mnie kordia już koloruje na czubkach, czy to znaczy, że to wszystko pospada? Jak jest u Was ? Pozdrawiam.
Też mi się tak wydaje. U was tez tak jest? Mówie o osobach, które nie puszczały w tamtym roku nawodnienia?
u mnie na kilku młodych drzewach tak. owoce jak pestki i juz czerwienieją,odmiana prawdopodobnie vanda
Czereśnia w tym roku kwitła długo, bardzo długo, prawie 2 tygodnie, więc dojrzewanie owoców nie będzie równomierne.
to nie brak azotu nawóz był siany 2 razy w tym roku i pryskam odzywkami mocznikiem, siarczanem magnezu, borem, na dwuletnich vandach, które w tamtym roku były podlewane są ponad półmetrowe przyrosty. Może w tym roku po prostu wszystko będzie wcześniej i małe. Reginy obrodziły jak na reginy bardzo dobrze, ale też zaczynają się zapalać.
To nie jest opad poprostu taki rok na burlacie miałem tak samo i teraz zrywam po 30 kg z drzewa ładnej czereśni ,
jak kolega karolkarolkarol napisał w wiśniach jest to objaw zimnych nocy i z tym się zgadzam.
1 |
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl