Witam, zakupiłem ostatnio kosiarkę Ditta-seria r-200 i zastanawiam się czy Ursus c-360 na pewno podoła tej kosiarce?
Kolejne pytanie to jak najlepiej obciązyć przód c-360?
To spoko jak da sobie rade.
Dalej mam problem bo mam wrażenie że gdy podniose kosiarke i jade to unosi przód ciągnika. Mam sady pod górkę więc jest to troche niebezpieczne jeździć.
https://www.olx.pl/oferta/obciazniki-przod-c360-nowy-typ-komplet-c355-c4011-CID757-IDkiABG.html#91247a46d1
są jeszcze starego typu:
https://www.olx.pl/oferta/obciazniki-ursus-c-355-c-360-przod-stary-typ-CID757-IDjtzvR.html#73b5f8753f
Myślę żę 4 szt powinny rozwiązać problem,
Sam musisz określić jakie będą u Ciebie pasować.
Ja 10 lat ciagałem r-180 ciapkiem (c-328) po naprawdę ostrych górach, robote robił ale ciagnik miał ciężko. Przód zawsze będzie się unosił, trzeba uważac, ale tylko przy transporcie, podczas pracy przecież ciągasz po ziemi. Niebezpiecznie to było z opryskiwaczem zawieszanym, gdzie kierownica była mało potrzebna, a raczej uzywałem hamulców do skręcania :)
Mam ten sam model rozdrabniacza, ciągam go MF 255, już 4 lata . na 5 ha i jak na razie tylko noże oszczyłem, sprawuje się ok.
Traktor ma co dźwigać ale tylko w transporcie, jak już się rozpędzi przy koszeniu to idzie jak trzeba...
silsad, 2017-03-11 22:28, napisał:
Mam ten sam model rozdrabniacza, ciągam go MF 255, już 4 lata . na 5 ha i jak na razie tylko noże oszczyłem, sprawuje się ok.
Traktor ma co dźwigać ale tylko w transporcie, jak już się rozpędzi przy koszeniu to idzie jak trzeba...
Serio, to ile to waży? Mam zwykły rozdrabniacz 180cm i nawet rusek nie ma z nim problemow, aż taka różnica w wykonaniu?
ViveN, 2017-03-12 13:27, napisał:
silsad, 2017-03-11 22:28, napisał:
Serio, to ile to waży? Mam zwykły rozdrabniacz 180cm i nawet rusek nie ma z nim problemow, aż taka różnica w wykonaniu?
Ja miałem kiedyś kosiarkę 2 metrową która była długa i do tego daleko odsunięta od traktoru to i c360 dęba stawała ale teraz chyba nikt takiego g..a nie robi ?
Oj waży, dokadnie nie pamiętam, 450 albo 490 kg. A do tego wystaje dosyć daleko za traktor. Mam z przodu 2 obciążniki po 25 kg, a jak wjeżdżamy pod górkę na podwórko to czasami staje dęba
Anonim, 2017-03-13 22:2, napisał:
Anonim, 2017-03-13 22:0, napisał: Traktor ma co dźwigać ale tylko w transporcie, jak już się rozpędzi przy koszeniu to idzie jak trzeba...
no wlaśnie wjazd do jednego sadu mam pod górkę jest dość stroma wiec troche strach jest, chyba bede musiał tyłem wjeżdżać
Obciążniki bede musiał dokupić ale za bardzo pieniędzy teraz nie mam...
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl