Co sądzicie o tym ciągniku.ile macie w nich motogodzin i czy były jakieś awarie.
Co sądzicie o tym ciągniku.ile macie w nich motogodzin i czy były jakieś awarie.
Znajomy kupił na wiosnę Agroplusa S. Tylko nie pamiętam z jakim silnikiem . Jest zachwycony skrętem tego ciągnika.
sterowanie silnika ma chyba elektroniczne-z tego co wiem
raczej nie jest to na +
ja mam agroplusa s410 i silnik jestem niemal pewien ze deutz a nie sdf mam raptem 300 godzin , wygodna kabina i skret wystarczający chociaz nie powiem jest troche dlugi na ale w koncu cos za cos. Silnik mam 4 cylindrowy na pompowtryskach czyli sterowany elektronicznie niektórzy mówią że to minus a znacie jakiś nowy ciągnik poza chinolami i koreancami kktóry nie jest sterowany elektronicznie ? albo sa na pompowtryskach albo na common rail więc oba przypadki sterowanie elektroniczne .
deutz orginalne silniki produkowane w niemczech a SDF to silniki marki SAME produkowane we wloszech
kondek123, 2015-06-01 08:33, napisał:
Jestes w błędzie że to pompowtryski. Są to silniki wielopompowe tak dla wiadomości.
Sprawdź czy pod tym zacnym pojęciem silnika wielopompowego nie kryje sie jeden pompowtryskiwacz 2 generacji na kazdy cylinder :D
Malvin, 2015-05-31 09:32, napisał:
Ale to bez sensu porównywać te dwa modele bo to inna półka jest...
A może ktoś dokładniej opisze Deutz-Fahr Agroplus S 320.
Jakieś opinie użytkowników, jak ze spalaniem wkońcu to 80 koników :) Coś o tej innej półce.
tez brałem ten model pod uwage ale sterowanie silnika elektroniczne dyskfalifikuje ten sprzęt wg mnie
mocowanie przedniej osi też może nastręczyć problemów
ja wybieram pomiędzy nh t4.75n a landini rex f70
Panowie stoje przed wyborem między dwoma ciągnikami a mianowicie Nh T4030n tzu wom albo Df agroplus s320 tuz wom z przodu, i który waszym zdaniem będzsie lepszy bo mam dylemat?
oglądałem używki Same Golden i DF Agrocompact, oba z silnikami SDF, oba miały koło 8 tys mtg, silniki już zajechane, kwalifikowały się do kapitalnego, NH TN z silnikami iveco z tym przebiegiem miały sie znacznie lepiej, tak jak już pisałem jedynie skrzynią overspeed ten ciągnik się wyróżnia na tle konkurencji
Witam
Może ktoś użytkujący opisze Deutz-Fahr Agroplus S 320.
Jest tu jakiś posiadacz tego ciągniczka :)
grhist, 2016-03-10 23:30, napisał:
oglądałem używki Same Golden i DF Agrocompact, oba z silnikami SDF, oba miały koło 8 tys mtg, silniki już zajechane, kwalifikowały się do kapitalnego, NH TN z silnikami iveco z tym przebiegiem miały sie znacznie lepiej, tak jak już pisałem jedynie skrzynią overspeed ten ciągnik się wyróżnia na tle konkurencji
Wyróżnia się również wygodną kabiną i bogatą skrzynią biegów.
Mam taki traktor od 2014 roku zrobił 720 godz i jest ok. Jeszcze na gwarancji padł akumulator ale ten po wymianie chodzi do dziś. Szukałem na forum tego tematu ponieważ kopnąłem sobie w dźwignię "ręcznego gazu" której nigdy nie używam i myślałem że mam jakiś problem bo wolne obroty miał na poziomie 1300. Jeśli by ktoś kupował to przy wyższej wadze odradzam pneumatyczny fotel. Aby nie dobijało trzeba go dopompować a wtedy jeździ się pod sufitem kabiny i trudno dostać do lewarków zmiany biegów. Od jakiegoś czasu mam zaślepiony czujnik ciśnienia oleju hydraulicznego ponieważ zastosowany tam zwyczajnie przepuszcał olej przez środek.
Witam.
Potrzebuję numeru filtra kabinowego w środku ciągnika nad tylno szybą papierowy na filtrze brak numerów.
Z 2 filtrami zewnętrznymi nie ma problemu bo są numery na nich. Potrzebuję numerów aby dobrać zamienniki.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl