Witam chciałbym dowiedzieć sie jak najwiecej na temat tego ciągnika poznać opinie użytkownikow czy warto go zakupic, czy też nie, wady zalety , awaryjność ? Prosze o wypowiedzenie sie ludzi uzytkujących wlaśnie ten sprzet.
Witam chciałbym dowiedzieć sie jak najwiecej na temat tego ciągnika poznać opinie użytkownikow czy warto go zakupic, czy też nie, wady zalety , awaryjność ? Prosze o wypowiedzenie sie ludzi uzytkujących wlaśnie ten sprzet.
witam mam tkiego agrokida juz 7-my rok i sprawuje sie bardzo dobrze,male spalanie max 2,5l. caly sezon używam go do pryskania i jesien do zwozenia jabłek. Dopiero w tamtym roku padła końcówka drążka kierowniczego i uszczelniacze przedniego napedu. Ciagniczek pracuje ze ślezą 1500l caffini i pola sa praktycze równe niewielkie gorki i radzi sobie bez zarzutów.
Mamy taki ciągnik z 2008r, obecnie ok 1150 godz.
Spalania nie liczylismy nigdy, miejsca w kabinie jest moim zdaniem wystarczająco, wsiadanie/wysiadanie jest napewno prostsze niż do NH T3040.
U nas pracuje w zasadzie tylko z opryskiwaczem Tifone Vento 1500 oraz przy zwożeniu jabłek w zbiory.
Co do usterek to ciekła chłodnica u góry (polutowałem) oraz pekło łożysko tylnej półosi przy ok 1050 h. Wymieniałem już także uszczelniacze zwrotnic przednich, to standart że w tym modelu trzeba je wymieniać co kilkaset godzin pracy. Uszczelniacz kosztuje ok 130zl, wymiana nie jest bardzo trudna (ok 4 godziny pracy).
Orginalny przedni TUZ to porażka, on nawet nie ma 400kg udźwigu. Jak już z TUZem to napewno nie z orginalnym.
Pozatym - same plusy.
Wszystkie tuzy w małych ciągnikach są słabe. Niby mozna kombinować i założyć coś mocniejszego, ale jest ryzyko że ciągnik tego nie zniesie (duże obciążenie na przednim moście i na łączeniu skrzyni z silnikiem).
Witam Koledzy,
mam pytanie do właścicieli Agrokidow, właśnie dzisiaj miałem pierwszy przegląd (po 50h) i chciałem sie dowiedzieć czy u wszystkich wymiana oleju w silniku, filtra oleju oraz 2 filtrów paliwa, (około 40 min) kosztowała 450 płn (sam koszt robocizny, czyli 5!! Roboczogodzin), czekam na informacje czy to Mój dealer jest taki drogi czy to standard.
Pozdrawiam
p.s. Nie sadziłem ze będzie to kosztowało 50 płn, ale uważam ze to lekka przesada, jak cena będzie odbiegała od innych to napisze co to za dealer
Witam,
czy orientuje się ktoś, czy odpowiednio dociążony z przodu (oryginalne 160kg) Agrokid 230 (50KM) da radę obsłużyć 400-litrowy podwieszany opryskiwacz szkółkarski wentylatorowy Tifone Bravo Testa Barbatelle? Pusty opryskiwacz waży ok. 270 kg, po zalaniu opryskiem łącznie będzie ok. 670kg. Ze względu na specyfikę uprawy szkółkarskiej (niskie, szerokie i długie tunele do których trzeba wjeżdżać) zależy mi bardzo by to właśnie malutki agrokid współpracował z w/w opryskiwaczem. Odnośnie samego zapotrzebowania na moc to producent opryskiwacza podaje 30-55 KM. Poniżej fotka opryskiwacza. Oczywiście nie oczekuję cudów, chodzi mi tylko by ciągnik przejechał raz na tydzień z opryskiwaczem 300-400 metrów. Da radę Agrokid to obsłużyć? Ewentulanie może ktoś podpinał na tył agrokida coś o zbliżonej wadze i potrafi powiedzieć, jak się ciągnik zachowuje?
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl