Potrzebuje opinji na temat tego ciągnika czy warto go kupić
Kolego posiadam taki model i jak narazie jestem z niego zadowolony, według mnie największe zalety to
Dobrze wyciszona kabina
mnogość biegów nawet w podstawowej wersji
dobry skret
elastyczny silnik
ogólnie traktorek jest spoko lecz do 500 mth usterki:
-wyciek płynu chlodniczego- poluzowane zaciski na węzach
-wymiana bagnetu poziomu oleju-słabe oringi na bagnecie i olej wydobywał sie na miske olejowa
-wycieki z klimatyzacji w kabinie przy nadmuchach . płyn kapał na podłege - poluzowane zaciski na przedowach w podsufitce
-z uwagi na drgania urwane dwa błotniki z przodu- pospawane przez serwis
-korozja z tyłu na zwojnicach . odpada lakier( w trakcie usuwania przez serwis)
Traktorek zwinny, mocny, cichy, zwrotny. Za minu uważam iż w zimie sie bardzo długo nagrzewa, posiada bardzo mocne chłodzenie z wiatraków, w lecie plus w zimie minus.
DO 500mth takie minimalne usterki ale jednak były, usuniete przez serwis na gwarancji i teraz jest ok.
U mnie obecnie 400mth, usterki:
- w nowym ciagniku mialem chlodnice paliwa poklejona jakimś glutem- wymiana na nowa
- wycieki paliwa
- kolo pasowe walu mialo duze bicie, po 2 wymianach na nowe, serwis w koncu dal się przekonac ze wal karbowy jest krzywy- wymiana silnika na nowy
- usterka instalacji elektrycznej silnika, w efekcie brak możliwości uruchomienia.
Pewnie o czyms jeszcze zapomnialem. Rzeczy typu " ten typ tak ma" :
- wskaznik poziomu paliwa pokazuje w zasadzie pogode
- wom tylny mocno halasuje bez obciążenia
Z ciekawostek: serwis na przeglądzie zerowym nie pokusil sie o porzadne nasmarowanie ciagnika.
Jeśli juz serwis pousuwa usterki to bardzo przyjemny ciagnik, wygodna, szczelna kabina. Skrzynia biegow rozbudowana i bardzo dobrze zestopniowana juz w standardzie. Silnik rowno, kulturalnie pracuje, niestety ma spory apetyt na paliwo. Pamiec obrotow silnika- fajna, przydatna rzecz. Duza zaleta jest brak filtra czastek stalych.
Tyle usterek w nowym to masakra w każdym moze cos sie zepsuc ale az tyle to dziwne, chyba dlatego sa tansze od innych o 20-30 tys zl
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl