Dzień dobry wszystkim tu zgromadzonym
Czy ktoś z grupowiczów posiada wiedzę ,jak skasować inspekcję po wymianach serwisowych (pali się czerwona kontrolka od oleju na wyświetlaczu) pacjent to nexos 210f 2018r.
Dzień dobry wszystkim tu zgromadzonym
Czy ktoś z grupowiczów posiada wiedzę ,jak skasować inspekcję po wymianach serwisowych (pali się czerwona kontrolka od oleju na wyświetlaczu) pacjent to nexos 210f 2018r.
1. Włączyć zapłon kluczykiem, nie uruchamiając silnika. Odczekać 6 sekund.
2. Przytrzymać wciśnięte oba przyciski od komputera pokładowego przez conajmniej 15 sekund.
3. Ikona na liczniku powinna zamrugać i rozlega się alarm.
Witam
Mam nexosa 230vl i pytanko jaki olej silnikowy zalewacie do swoich i co ile wymieniacie ?
Witam,
Do Nexosa z filtrem cząstek stałych leję Fuchs Agrifarm MOT-X-LA 10W40, a do starszych Fuchs Agrifarm Mot 15W40. Wymiana co 300 godzin. Raz tylko wymieniłem na gwarancji po 600h. Dałem olej do badania i nie spełniał żadnych parametrów. Nawet serwis podpowiada wymianę co 300h.
Ok. Dzieki za odp. Zalałem FUSCH Agrifarm 15w40 z zamierzam wymieniać co 250 , tak robię w Mccomicku.
Pozdrawiam
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl