Jeśli ktoś zna aktuale ceny to proszę pisać.
Captan 80 wg arysty beczka 100kg 4550zł do beczki 750 zł do wykorzystania na środki.
Jeśli ktoś zna aktuale ceny to proszę pisać.
Captan 80 wg arysty beczka 100kg 4550zł do beczki 750 zł do wykorzystania na środki.
Za Captan 100 kg powiedzieli mi 4400 zł plus ta promocja arysty, jednak osobiście uważam że jest to nie opłacalne bo na rynku jest dużo zamienników w lepszej cenie, takich jak np. Kapelan z ktorego byłem bardzo zadowolony w zeszłym sezonie. Za Delan 700 wg 25 kg zapłaciłem 3900 zł.
Jesli są środki jakieś trudno osiągalne, to rozumiem ich kupowanie na zapas. Ale od kilku lat nie zauwazyłem by opłacało się kupować zimą i było znacząco taniej. Ja kupują wtedy kiedy są potrzebne. A kupowanie na zapas? Środki trzeba gdzięś trzymać w plusowej temperaturze, często zadarzaja sie kradzieże ( co mnie spotkało dwukrotnie),.Do sklepu, a właściwie wielu sklepów, jest najdalej kilka kilometrów, a w sezonie i tak można kupić środki w tej samej cenie i taniej, więc kupuje na bieżąco. Takie wcześniejsze promocyjne zakupy to tylko zabieg marketingowy i bardzo dziwne , że tyle osób daje się na to łapać. No ale to ich problem.
Każdy robi jak uważa ja np kupuję większość środków bo później czasem niektóre ciężko dostać a jak tak miał bym jeździć i szukać. np po 20 czy 30 kg captanu co tydzień to za ten czas opryskam 2 lub 3 ha sadu. Ale tutaj piszcie o cenach i najlepiej w jakim sklepie bo to ważne gdyż są duże rozbieżności cenowe za te same środki.
Gdzie za 4400zł można kupić 100kg Captanu? bo rozumiem że jest to brutto?
Delan Pro 5l ok 220-230 zł
Witam,
Profi-Sad Mal-Captan 80 WG 1kg okolo 43 Zl kg.opakowanie 10kg.
Profi-Sad Difenokonazol 250 1L-292 Zl L.opakowanie 5L
Czy ktoś sie orientuje pod jaka nazwą (śor) teraz najopłacalniej jet kupić Difenokonazol?
Difenokonazil - Difcor ok 670 zł brutto 5l
Kaptan - Merpan 50 kg 1938 brutto (+ 3 x Discus 200 g w każdej beczce) 37.75 brutto/kg
Kaptan - Malvin 10 kg 439 zł brutto
ja się tak zastanawiam po co kupowac przed sezonem? przecież w sezonie jest taniej niż przed :)
w styczniu co niektórzy kupili merpan czy malvin w "super cenie" a teraz captan jest już od nich tańszy. Sprzedawcy kręcą wami jak tylko mogą w wy to łykacie jak się tylko da..... kupta jeszcze więcej bo drożej będzie. Nie czytacie tego co się dzieje? przecież cała branża jest w kryzysie. 2016 to największy spadek w sprzedazy śor więc nie nakręcajcie sztucznie popytu nachalnym sprzedawcom. W tym roku trzeba się przygotować na lawinową sprzedaż na pozbycie się zapasów a to za sobą niesie spadek cen. Trzeba tylko uważać na daty, szczególnie tych środków które są w super promocji i jako dodatki...utylizacja kosztuje więcej :)
jesli chodzi o rynek SOR to owszem on spadl w 2016 roku chyba o okolo 10%,ale glownie chodzi o rolnicze,
rynek sadowniczy chyba nie odnotowal spadku, po zeszlym seznie nie ma duzo zapasow tych srodkow.
Jedynie wiem ze sporo zostalo rok temu Delanu, bo rok byl wmiare suchy,ale jego cena juz poszla do gory, wiec co do cen w trakcie sezonu sie okaze, ja bym na wielkie obnizki nie liczyl jednak.
Wszystkie firmy usiłują sprzedać nam jakieś środki przed sezonem. Piszcie jakie są u was ceny, może coś da się jednak wyrwać w korzystnej cenie.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl