Witam ,jak ceny w waszych okolicach ?
Ja dopiero zaczynam zbiory. Poprostu maszynowo wcześniej szkoda było paliwa. Detal zacząłem od 12zł, zobaczymy czy podniosę czy opuszczę. Z hurtem się nie spieszymy, po pierwsze towar musi być "Prima sort", przebrany, posortowany, po drugie w tamtym roku wszyscy wybrzydzali chcieli towar za grosze. Przetrzymalem i w końcówce października i listopadzie bili się o to co zostało.
Koledzy zbiory w pełni. Jak kształtują się ceny na południu? Jak w reszcie Polski?
Andrzej81, 2021-09-27 12:02, napisał:
Koledzy zbiory w pełni. Jak kształtują się ceny na południu? Jak w reszcie Polski?
Hurt 10-12zł., detal 14 zł. [kujawsko-pomorskie].
ldabrowski1, 2021-09-28 10:52, napisał:
Andrzej81, 2021-09-27 12:02, napisał:
Hurt 10-12zł., detal 14 zł. [kujawsko-pomorskie].
No i to jest dobra informacja. Zbiory przeciętne do dobrych więc cena może pokryje drożyznę w nawozach i SORach.
No nie wiem czy są to dobre ceny?.Przy tej drożyżnie to ceny churtowe powinny być o 20% wyższe moim zdaniem.Na giełdzie 10-13zł. a w detalu po 15-18zł sprzedaje.
1 |
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl