jak u was kształtują się aktualnie ceny nawozów i środków do produkcji? wyższe niż w tamtym roku czy może niższe bo jak wiadomo ropa tańsz, embargo itp.. Warto już robić zpasy czy czekać do wiosny?
jak u was kształtują się aktualnie ceny nawozów i środków do produkcji? wyższe niż w tamtym roku czy może niższe bo jak wiadomo ropa tańsz, embargo itp.. Warto już robić zpasy czy czekać do wiosny?
ja czekam z zakupem ale nie dla oszczędności tylko z braku kasy! napewno będę szukał tanio! jak firmy są w miare mądre to nie będą nas bardziej przyciskać i tak napewno nie zarobią tyle co w ubiegłe lata!
Witam , firmy sprzedające środki ochrony i nawozy będą podnosić ceny w górę jak ludzie są tacy bogaci
że wykupują nawozy które jeszcze nie przyjechały do firmy dzisiaj dzwoniłem do Agricoli jeszcze nawożów nie ma na placu a już cały skład sprzedany i to w jakiej cenie 2960zł/t mówie o yara complex
Może warto oddzielić tematy. Ceny nawozów to jeden temat, ceny środków ochrony drugi ?
A co mają powiedzieć jak iednemu i drugiemu powiedzom że sprzedane to trzeci napewno kupi
RADEK30 opowiadasz bajki o tej cenie bo pora jest odpowiednia a cena max 2600 i jak ktoś bedzie miał pieniądze i mówimy o YARA MILA COMPLEX 25kg 12-11-18
Mocznik 1480
Saletra amonowa 34% - 1350
sól potasowa - 1540
polifoska 6 - 1670
yara PKCaS + Zn (15-30-7-10,5-0,5) 1550
yara bela extran 27 - 1300
yara mila complex (12-11-18) 2540
Rosafert (12-12-17) + mikro 2410
Azotowe ciągle idą w górę.
Witam,ktos sie orientuje gdyie w Lubelskim Powiat Opole Lubelskie dostane Yara Mila Complex (Hydrocomplex), wczoraj obdzwonilem kilka puktow i na razie jest go brak.
Witam,gdzie najkorzystniej kupować nawozy i śr.och. w rejonie Rypina i Brodnicy w kuj.pomorskim.
tomek6666, 2015-01-20 08:59, napisał:
Witam,ktos sie orientuje gdyie w Lubelskim Powiat Opole Lubelskie dostane Yara Mila Complex (Hydrocomplex), wczoraj obdzwonilem kilka puktow i na razie jest go brak.
Nigdzie bo go niema w tej chwili i nie wiadomo kiedy bedzie nikt nie wie dlaczego
Bo się boją sprowadzać bo im to zostanie na placu , bo z 10 kupi może 3 osoby.
podobno cena complex z yara mila w hurtowni obok giełdy w sandomierzu(hurtownia hortus) to jakieś 2540 złotych za tonę a obok mnie (80 km od sandomierza) to 2700 zl. Opłaca się czasami jechać dolicząć jeszcze zakup srodków ochrony rośliń. Ja do doświadczonych czy od marca kwietnia ceny idą do góry?
Jeden rok mozna nie nawozic dac troche azotowego i bedzie , kto ma kase na nawozy jak jabłko z chłodni od 50 gr cena
tylko ja zaczynam się martwić czy ''sławny'' komornik nadążyłby który zabrał rolnikowi ciągnik i kilka samochodów odbierać zaległe raty kredytów tylko pytanie co by rekfirował? ciągnik? siewke którą był nawóz siany?
kto ma inny pomysł?
w jakim okresie można najtaniej kupic nawozy oraz srodki ochrony roslin? jaka jest różnica na tonie między kupnem nawozów teraz a na wiosne?
Kupował już ktoś z Was nawozy ? Chodzi mi głównie o aktualne ceny Yara miła complex oraz Yara Nitrabor i czy w stosunku do cen wiosennych zdrożało czy potaniało?
Ostatni gwizdek na kupno tanich nawozów. Najtaniej było około miesiąca temu. Teraz z tygodnia na tydzień są duże podwyżki w wypadku mocznika nawet kilkadziesiąt zł na tonie. do tego kłopot z dostępnością do wiosny (tak słyszałem)
Polifoski w stosunku do zeszłego roku kosztowały jeszcze nie dawno 300zł na tonie mniej. Ja kupowałem Yara Bella 27 po 930zł. Później jeszcze staniała parę zł, a teraz wszystko pnie się w górę. W zeszłym roku kosztowała 1200zł. W tym roku były najtańsze nawozy azotowe od lat, ale teraz ponoć przerzucili się na rynek europejski i ceny rosną
Przemas, 2016-11-26 14:42, napisał:
Kupował już ktoś z Was nawozy ? Chodzi mi głównie o aktualne ceny Yara miła complex oraz Yara Nitrabor i czy w stosunku do cen wiosennych zdrożało czy potaniało?
Ja mysle w tym tygodniu zamowic, ceny takie jak na wiosne Complex i Blaucorn 2600zł/t a Nitrabor nie pytałem ale pewnie tez bez zmian 1550-1600zł/t
Hydrokomplex - 2570
Polifoska 6 - 1630
Saletra amonowa Puławy - 950
Salmag z borem - 1120
Siarczan magnezu Siarkopol - 920
Sól potasowa - 1440
Superfosfat wzbogacony - 1480
Ceny brutto , opakowanie worek , kupowane z miesiąc temu.Sienno.
To polifoskę dostałeś po zeszłorocznej cenie. Na tą chwilę poli 6 kosztuje około 1450złBB i 1480 worek
Kupował ktoś importowany mocznik po 3200 za tonę?Chodzi mi o wiarygodnosć tych ofert w sieci bo samemu jechać na pomorze to dla mnie za daleko.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl