Witam jak u was ceny malin ?
Jak i was pojawia się już malina jesienna bo u mnie parę dni i skup bardzo mało z tego co widzę ich bedzie
dusiu, 2020-07-28 18:41, napisał:
Jak i was pojawia się już malina jesienna bo u mnie parę dni i skup bardzo mało z tego co widzę ich bedzie
powoli cos sie pojawia ,z 30ar 4 łubiamki Polana. Jeszcze tydzien i powoli się zacznie
malineczka, 2020-08-04 21:26, napisał:
Lipsko 6zł bez klas a jak reszta świata?
Grójec 5,2
Jest kicha, malina wczoraj ugotowaną na krzaku,reszta usycha ludzie kupują malinę od ręki po 10 zł za kg jak nie poleje to będzie kicha,z 30 arów 2 razy w tygodniu mam po 10 kg,coś nie tak z tą malina
Tak jak piszesz coś jest z tą maliną nie tak ja mam odmiane Polesie w mojej okolicy z wilgocią jest ok a nawet aż za dużo a jednak plon na obecną chwilę jest o połowę mniejszy jak w zeszłym roku do tego pleśń i powalona malina miejscami a do tego usychają całe pędy ( nie jest to zamieranie pędów ) ten rok będzie pod kreską a cena na obecną chwilę 5,5zł +vat kpina
Jeszcze tego nie było by skup malin dzwonił do mnieo malinę dziś miałem taki przypadek,zawsze mówię sprzedawać ludziom prywatnie by handlarze docenili nasza prace
A niech opuszczają cenę,za parę dni jak nie poleje to zawieziemy im ususzona.maline,u mnie okolice Tarnowa malina już żółte liście nic nie pomogło podlewanie,jedynie co dało to 6 metrów więcej wody na wodomierzu
Bardzo dobrze że przyschla.Teraz wychodzi kto jak dbał . U mnie 6.30 Goraj pow Bilgorajski.Jest to cena i tak za niska.....
Nie sztuką podlać maliny jak ktoś ma pare.koszyczkow malin dziennie ale.podlac.1 haktar to są koszta.nawet 10 zł za kilo nie pokryje produkcji malin w tym roku
1 |
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl