Odrzywołek 45 groszy wczoraj.
Green25, 2020-11-01 06:04, napisał:
Zastanawia mnie , w okolicach Grójca zakłady wam pozamykali że opłaca się jechać prawie 200 km?Czy tam już też zasypaliście przetwórnie przemysłem po sam strych?
umowy ,kilometrówki ....gdyby się nie opłacało wszyscy stali by u nas a tak jadą "za chlebem"
brakowało jabłka 2tyg. temu to gromadzić w skrzyniach:) a teraz w dół to wyciągają na skup:) brawo ty
edeede, 2020-11-02 18:17, napisał:
brakowało jabłka 2tyg. temu to gromadzić w skrzyniach:) a teraz w dół to wyciągają na skup:) brawo ty
Tak zwani "Janusze biznesu" :)
Wczoraj Chwałki (Sandomierz) - 0.50 gr. Dzisiaj podobno cena miała pójść w dół.
2moonface, 2020-11-03 10:59, napisał:
Dalej jabłko ma tanieć, wiecie coś ?
Bo na skupach gęsto z towarem.... (powiśle)
Konkretnie, gdzie tak gęsto. Kolega to dopiero 1 dzień na portalu?
Tak 1 dzień.
las dębowy , cały czas sypią.
Może do soboty coś podskoczy cena? czy spodziewać się spadków ?
Już jest po sezonie, teraz to może w grudniu zdrożeje. Jak masz co zbierać to zbieraj a jak zachomikowałeś na podwórku to wywoź zanim bardziej stanieje. Trzeba było wozić jak drożało.
Ciężko z czasem ... Jedynie w soboty mam chwile na zbieranie :)
Dziadkowiznę trzeba ogarniać, a szkoda żeby w sadzie zostało . .
aby tylko bardziej nie staniało...
Lubelskie gmina Wilków 45 GROSIKÓW.Jest moc na wiosnę jak nie będzie przymrozków to w tej cenie będzie deser więc nie ma co się smucić.Pozdrawiam
Gm Magnuszew tydzień temu było jeszcze 0,55 netto w czwartek rano 29.10 było 0,53 netto a w piątek 30.10 juz 0,45 netto nagle zrobiło sie pusto na skupach, a dziś chodzą słuchy że cena jest 0,48 netto od wczoraj +1gr
Chodzą słuchy, że suchy przemysł ruszył od wczoraj, a dziś jest 0,54 netto + 2gr od wczoraj
Podobno przemysł ma osiągnąć w tym roku cene 60-70gr netto, aby zakłady miały wyszą srednią i mówiły w koleinych latach ile to płaciły w roku 2020, ale też mają spore braki i chcą wymusić nasadzenia na przemysł, bo ostatnie lata sporo starych kwater wykarczowano na nowoczesny sady i inne owoce jak np borówki czy truskawki...
Aga100, 2020-11-04 19:45, napisał:
Gm jasieniec pusto, i bezcenne ruch zerowy bo,i nie ma o sypać
Nie ma Co
sobieniak, 2020-11-05 20:50, napisał:
Czyli idzie cena w góre?
Według mnie cena wraca powoli do wcześniej ustalonego poziomu, na dodatek w czasie wprost nieproporcjonalnym do tempa jej wcześniejszego spadku.
Marcin1112, co znaczy określenie "po cichu"? Czyżby to: https://youtu.be/m98MBACe1xk
Marcin1112, 2020-11-06 20:39, napisał:
Mniej jabłek cena po cichu do góry :)
Hehe...po cichu to mozna się wysikać w parku żeby straż miejska nie wlepiła mandatu, a cena praktycznie przez cały tydzień po obniżkach utrzymuje się na stabilnym poziomie. Gdzie nie gdzie były jakieś niewielkie ruchy cenowe do góry rzędu 1 grosza, ale nie było to wynikiem wzrostu na zakładach tylko żąglowania marżą na niektórych skupach.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl