okolice warki 0,40-0,41 pusciutko
Lubelskie pwiśle 0,41-0,43
gosprol, 2015-12-02 12:07, napisał:
Lubelskie pwiśle 0,41-0,43
na którym skupie taka cena tyle to płaci zakład Zagłoba w zależności od ilości
andrewkey252, 2015-12-02 20:45, napisał:
Kuźwa a u nas 0,35 . Wilga . Złodzieje .
no to faktycznie skupczyki walą Was na 5 groszy
u nas od wczoraj 40 groszy + VAT
Tak sobie myślę,że dobrze by było kiedyś zrobić tutaj mapę interaktywną z zaznaczonymi zakładami przetwórczymi oraz cenami w poszczególnych miejscach, regionach kraju . Okolice Sobień Jezior 0,33 zł; nie wiem czy różnicę 7-10 gr można tłumaczyć kosztami transportu ?
nie koszty transportu, tylko zmowa skupczyków, są rejony gdzie na spory tereni wszystkie skupy są w rękach 2-3 osób które się świetnie dogadują i tam ceny z reguły rosną wolniej, z opuźnieniem są zawsze trochę niższe a w dół idą u nich jako pierwsi
Cena od poniedziałku 0,25 zł a przetwornie biorą jeszcze tydzien do 10.12.15 a więc spieszmy sie.... kto pierwszy ten lepszy....
chyba nie wierzysz sam w to co piszesz no tak bo jutro mamy trzydziesci stopni na minusie i dlatego przetwórnie będą stawać a tak na marginesie nie psuj ludziom krwi a jak nie masz co robić to weż się za robotę to głupoty do głowy nie będą przychodziły
Nati, 2015-12-03 18:47, napisał:
Cena od poniedziałku 0,25 zł a przetwornie biorą jeszcze tydzien do 10.12.15 a więc spieszmy sie.... kto pierwszy ten lepszy....
Nati przebrzydły skupowczyku ,czy może przetwórniana pijawko na usługach obcego kapitału , nie strasz ludzi , nie kłam, a poza tym przemysłu juz nie ma . Cena rośnie, w lubelskim 41-44gr.
Co ten biedny Nati ma robic jak ludzie nie wożą mu jabłek na skup .Na temat gm Błędów pow.grójecki 41 na skupie netto
mistrzuniu, 2015-12-03 19:23, napisał:
chyba nie wierzysz sam w to co piszesz no tak bo jutro mamy trzydziesci stopni na minusie i dlatego przetwórnie będą stawać a tak na marginesie nie psuj ludziom krwi a jak nie masz co robić to weż się za robotę to głupoty do głowy nie będą przychodziły
albo niech robi to co pies gdy nie ma nic do roboty ?
leży i jajka liże ...
jak było w ubiegłym roku kupowali do bólu też ludzie mówili że przestaną brać a na koniec cene podnieśli do góry a taka jest prawda przemysłu nie przybywa tylko ubywa już go nikt nie dozbiera
dziś miałem propozycje od skupu 45gr ,ale poczekam na 50 gr to jest moje minimum ,które sobie załozyłem w poniedziałek pewnie bede sypał .Warka
Zbyszek124, 2015-12-03 22:06, napisał:
Teraz czekacie na 50gr. I co wam dało to trzymanie 50gr było już 3listopada
Przynajmniej nie czuje się jak frajer który leci jak krzyczą że obniżka
Marki, 2015-12-03 23:38, napisał:
Ok. Sobień Jezior z 0,33 zł/kg na 0,37 zł/kg ( bez VAT) Zbyszek to , że ktoś trzymał do teraz nić mu nie dało ale pozwoliło Tobie sprzedać 3 listopada za 0,50 zł/kg zamiast np. po 0,25 zł/kg. Pozdrawiam
Jak by dużą większość wyspała na początku listopada to cena teraz była by już 60gr.. W tym roku wyjątkowo dużo ludzi trzymało przemysł..
kargol, 2015-12-04 07:14, napisał:
Przynajmniej nie czuje się jak frajer który leci jak krzyczą że obniżka
Podejrzewam ze teraz Sawicki by Cię też nazwał frajerem ze nie wysypales jak było 52gr.. A trzymasz do dzisiaj
Ciężko powiedzieć czy dobije cena do tych 50gr za ten syf,który przywożą na przetwornie. ..(?)
dareks55, 2015-12-04 07:29, napisał:
Ciężko powiedzieć czy dobije cena do tych 50gr za ten syf,który przywożą na przetwornie. ..(?)
Czy ty masz jakiś komplex w głowie odnośnie zgniłek, czy może poprostu skupczyk, a jeszcze lepiej może ktoś z przetwórni, i miesza na forum, ażeby jak najmocniej zbijać cenę. Wiem, wiem jesteś trolem.
dareks55, 2015-12-02 14:10, napisał:
Żeby zaraz płaczu nie było za te zgnilki...
Twój poprzedni post
Zbyszek opraw te kwity na 0.52 w ramki, i powieś je na ścianie w sypialni. Wyjdzie Ci na zdrowie bo , odstawisz niebieskie pigułki. Ps powodzenia. GRÓJEC 0.42.
wesolywesoly, 2015-12-04 10:23, napisał:
Zbyszek opraw te kwity na 0.52 w ramki, i powieś je na ścianie w sypialni. Wyjdzie Ci na zdrowie bo , odstawisz niebieskie pigułki. Ps powodzenia. GRÓJEC 0.42.
albo niech powiesi w wiejskiej swietlicy
panny zobaczą i beda jak pszczoly do miodu ciagły do tak swiatłego i madrego rolnika-sadownika
Borek gm Gniewoszow u Stasia 0,43
ja dziś miałem propozycje 0,45 gr , na placu mam kolo 60 ton , , jak będzie 0,47gr to sype , nie będę tego trzymał
Sylwek100-trolu,sam mam przemysł i po części wywiozlem i to co widzę na przetworni co jest przywozone na samochodach daje duży zapytajnik co dalej z cena?dodam,że część zakładów przystopowala z przyjęciem jabłek także odpowiedz sam sobie bo też niewiem co robić? ...a to mycie maszyn a to sprzątanie po zgnilkach-celowa robota.
Właśnie się zdziwiłem, ze jest 0,45 Ja tez o takiej nie słyszałem w ostatnim czasie....
Jest tutaj kilku co dowartościowują te zgniłki,ale zakłady nie chcą tyle płacić...
Ogłoszenie na igri-cie
KUPNO z 2015-12-04 09:55treść ogłoszenia: Witam . Kupię jabłko przemysłowe z dostawą do firmy . Płatność gotówka ,FV ,RR przelewy do 48h .cena 0,47 zł na dzień 04.12.2015 zainteresowanych zapraszam do współpracyogłoszeniodawca: Marcin adres: Samborzecwojewództwo/region: świętokrzyskiepowiat/podregion: sandomierski - Sandomierz telefon: 692-401-475
Oczywiście oferta jest bardziej atrakcyjna dla tych z świętokrzyskiego
ja jeszcze trzymam zobaczymy co z tego wyniknie , to celowa robota obnizyli raz dwa na 0.30 bo wiedzieli ze nikt nie wysypie potem poczekali tydzien zeby ludzie siie przestraszyli podniesli na 0,40gr duzo ludzi wysypalo lub sypie , kazdy sie cieszy ze podniesli ale to zaklady zrobily to co chcialy czyli kupic towar po 0.40gr , tak wiec drodzy przetworcy 0,47 i bedziemy sypac mysle ze to jest maly kompromis .
Zaraz mnie pewnie zlinczujecie, ale ja się zastanawiam, dlaczegojak było powyżej 50 groszy to czekaliście na 60 a teraz czekacie na 50. Sorki ale nie jestem w stanie tego zrozumieć. Ja akurat sypałem mniej więcej na bieżąco i wyszło mi około 47 groszy netto.
ty mądrala piotrek197 ...gdyby wszyscy sypali na bierząco to byś miał swoją średnią cenę 30 gr ..albo 10-15 jak w zeszłym roku ..kuźwa!...krew mnie zalewa jak czytam te wymądrzania psełdoanalityków rynku owocowego. tacy mądrzy.... a tych cen po 52gr to raptem było w sumie chyba ze trzy dni!!....w odstepach tygodniowych .podniesli na jeden dzień a póżniej w dół 10 gr no i normalne wkużyli tym ludzi i zaczeło się trzymanie ...Niepamiętacie jak było !!!...Zbyszek124.. , dareks55 ...jak wam zgniłki nie odpowiadają to niekupujcie, sami PRZETWÓRCY na czele z Agraną doprowadzili do takiej sytuacji ..Macie zgniłki bo manipulowaliście ceną a nasza reakcja była naturalna ..STOP ZMOWOM CENOWYM !!
3 listopada cena taka była przez jeden dzień, a jeszcze..12 listopada pół dnia też było 52gr ,jeśli mamy być dokładni.........
transporter był taki moment ze jak się dzwoniło po zakładach w Polsce to cena wszędzie byla 50gr. Aż żałuję że nie nagrywalem tych rozmów
piotrek197704, 2015-12-04 19:57, napisał:
Zaraz mnie pewnie zlinczujecie, ale ja się zastanawiam, dlaczegojak było powyżej 50 groszy to czekaliście na 60 a teraz czekacie na 50. Sorki ale nie jestem w stanie tego zrozumieć. Ja akurat sypałem mniej więcej na bieżąco i wyszło mi około 47 groszy netto.
Bo jakby wszyscy myśleli tak jak ty to byś wtedy sypał po 20 a nie po 50
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl