A ja mysle , choc przemysł juz sprzedałem, ze przemysł lada dzien pojdzie w górę. zapotrzebowanie jest duże.
A ja mysle , choc przemysł juz sprzedałem, ze przemysł lada dzien pojdzie w górę. zapotrzebowanie jest duże.
gk2804, 2015-11-29 12:07, napisał:
co ty martin glupoty piszesz,wczoraj ladowalem na sortownie z przechowalni,bo mi sie nie zmiescilo do chlodni 1zl od 7cm.Jablko 6-7 cm jest u nas 70-75gr.Czyli martin skupowczyki was laduja w to gdzie slonce nie dociera,a nie przetwornie.Zapotrzebowanie na export jest.Zobaczymy po nowym roku mowi sie mocno o zniesieniu sankcji,czyli przetwornie moga swiecic pustkami na wiosne.Moim zdaniem maja ostatnia chwile na wyciagniecie gorszej jakosci jablka z przechowalni.p.s decyzja nalezy do koncentracikow,w zeszlym roku dalismy rade damy i wtym,co nas nie zabije to nas wzmocni.
nie widzisz ze to oszust -naganiacz, tylko ze bardzo glupio i nachalnie to robi
u niegio zawsze cena przemysłu spada na ryj a na Broniszach załamanie
http://www.sadownictwo.com.pl/index.php?route=application/account/view&username=Martin005&show=posts
chodzi mi o chłodnie piszecie że tylko z chłodni sie sprzedaje ale chyba na drugi rok bo teraz najgorszy dureń by nie sprzedał jeszcze po 70
Wczoraj w lubelskim luzik Zagłoba 0,42 dla rolnika a skupy już same nie wiedzą na jakiej marży pracować jeszcze trochę jabłek zostało po ludziach ale może to bedą przekazywać na t.zwn.bezpłatną dystrybucję no na biogaz, miśliwym i t.p. ponoć 0,70 zł.za kg, wyjdzie tylko kasa pużno.
Y
Kupie jabłko przemysłowe,duże ilości, cena 42gr.proszę o poważne oferty. ogłoszeniodawca: GP wacpoladres: lechanicewojewództwo/region: mazowieckietelefon: 668255501więcej szczegółów ogłoszenia ...
Nicram w czwartek było 5 alei jabłek na Broniszach i do południa wszystko zostało.
Wielu od środy wieczora nie sprzedali ani klatki...
Teraz nie wiem ale jeszcze tydzien temu byly wszystkie odmiany 1zl od 7 szampion 1.05 juz po odliczeniu kosztów i wozili ludzie jeszcze z przechowalni
Jackooo3, 2015-11-30 13:41, napisał:
Można jaieś namiary na suchy przemysł grójec.
KUPNO z 2015-11-30 13:26 treść ogłoszenia: EcoFruits kupi jabłko na sortowanie: gloster, champion, gala oraz suchy przemysł. Zapraszam! ogłoszeniodawca: Kasiaadres: Rębowola województwo/region: mazowieckietelefon: 797123451
To może ktoś poda namiary na konkretny skup gdzie jest te 40 groszy, interesują mnie okolice Warki.
okolice Sandomierza - cena 0.35 gr
zapotrzebowanie jest , ale wiadomo ze trzeba w końcu kiedyś wysypać. A na IGR masa ogłoszeń to 100 ton to 50 a przecież wszyscy to czytają!...... po niedzieli cena w dół są przymiarki na 0,28 ale narazie Nowa Wieś 0,35
widze , ze jeszcze sie ekscytujecie cena spadu , malo bylo , zapotrzebowanie jest to fakt ale nie chca juz brac po wyzszych cenach bo GNIJE i zwyczajnie za duzo opdadu jest ot tyle w temacie ...
p.s. teraz to na ladnym jalbluszku sie skupmy :) jezeli przed swietami zobacze w zakopcu po 4 zyla na straganie to zmieniam dzialalnosc na POSREDNICTWO a nie produkcje :)
Obawiam się że cena przemysłu spdnie pod koniec tygodnia ponieważ część przetwórni będzie się zamykać pod koniec tego tygodnia. Powodzenia i dobrych cen czego sobie i Wam życzę.
skupczki płaca jak chcą ,zgadały się i nie podają cen na tablicach dopiero jak się pojedzie na skup to sie mozna dowiedzieć jaka jest cena
lutek76, 2015-11-30 20:46, napisał:
widze , ze jeszcze sie ekscytujecie cena spadu , malo bylo , zapotrzebowanie jest to fakt ale nie chca juz brac po wyzszych cenach bo GNIJE i zwyczajnie za duzo opdadu jest ot tyle w temacie ...
p.s. teraz to na ladnym jalbluszku sie skupmy :) jezeli przed swietami zobacze w zakopcu po 4 zyla na straganie to zmieniam dzialalnosc na POSREDNICTWO a nie produkcje :)
Nie trzeba jechać do zakopca żeby zobaczyć drogie jabłka, w Radomiu włoska gala po 9,98 zł/kg, co prawda bio ale za połowę tej ceny mógłbym produkować w tym standarcie.
Jabłka Przemysłowe - 0,40zł / kg Jabłka na Soki(golden) - 0,50 zł / kg
Możliwość negocjacji cen !!!
Ceny Netto!!!!!!
UPNO z 2015-12-01 07:11 cena: 55.00 zł kilogram treść ogłoszenia: Kupimy Gruszkę przemysłową/twarda/w cenie 55gr.Goldena na suchy przemysł w cenie 60 gr. Jabłka przemysłowe 40gr.Ceny podane z dowozem do Zbroszy Dużej k /Grójca.Płatność natychmiastowa ogłoszeniodawca: EKOSADadres: Zbrosza Duża
suchy przemysł teraz.Hahahaha.Zaraz padne.Zrywane jabłko chcecie teraz sprzedawać po 50 gr?
Nie moge normalnie.Glupota ludzka nie zna granic.
Martin005, 2015-12-01 09:49, napisał:
suchy przemysł teraz.Hahahaha.Zaraz padne.Zrywane jabłko chcecie teraz sprzedawać po 50 gr?
Nie jestes zbyt autokrytyczny pisząc "Glupota ludzka nie zna granic."?
czasem cos madrego napiszesz jak choćby to cytowane zdanie
ps
a dlaczego by dobrych jablek nie sprzedawac po 50 groszy gdy- jak niedawno pisales - na Broniszach zalamanie i nic sprzedac nie mozna ...przeciez dzieci głodne i kredyty spłacac trzeba ...... :)
Podobno tak idą eksporty po 1 zl.To poc osprzedawać ladny towar po 50 gr,skoro miesiac temu przemysl byl 50 gr?
Kłócą się, obrażają, w dodatku wątek można stracić o czym piszemy w tym dziale? O przemyśle, o deserze, o eksporcie? Konkretów brak za to wywodów hektary .
Może dobrze nie jest, ale przypomnijcie sobie jak było rok temu. Te nawet "słabe" 40 groszy w porównaniu do ubiegłego sezonu to chyba dobra cena... no nie?
Martin005, 2015-12-01 13:03, napisał:
Fantazja,tamten rok to była dokładka,więc nie porównuj
A czemu by nie? Cooooo? Dlaczego nie można porównywać?
Każdy sezon jest inny i każdy daje takie a nie inne dochody z produkcji. Raz jest lepiej, raz gorzej, raz mamy embargo, panikę na rynku i niskie ceny, a raz mamy przymrozki, niską produkcję i ceny lecą do 2,50 zł. Sytuacja z roku na rok się zmienia, ale daje się to porównywać... choćby ceny.
.....i w porównaniu do ubiegłego roku kiedy za przemysł płacili o tej porze roku gówniane 18 groszy cena 40 groszy jest lepsza? Nie uważasz?
Wyjaśnij mi jeśli się nie zgadzasz, czemu nie?
Fantazja,o tamtym roku każdy chce zapomnieć.Głównie o jesieni...
Jakby w tym roku sytuacja się powtórzyła,to uwierz mi,że wielu sadowników by popłynęło...
W tym roku jak do tej pory była okazja złapać pare groszy.A co będzie potem nie wiadomo...
Ja osobiście sprzedałem prawie wszystek przemysł(suchy) po 62 grosze.Reszte po 52 i 50.Dlatego jak słysze,że ludzie widząc tą cene
jeszcze liczyli na więcej,to przemawiała przez nich czysta chciwość i chytrość.A chytry zawsze dwa razy traci :)
Płacili tyle bo nas wykorzystali , mowiąc kolokwialnie wydymali , kupili za bezcen towar który przerobili i mieli na nowe mercedesy , nie mamy zamiaru dokladać do interesu co roku . jak mowisz że cena 0.40gr jest dobra to wysyp im jablko z chlodni po tej cenie , a nie trzymasz
Martin005, 2015-12-01 09:49, napisał:
A kto tu pisze o zrywanym jabku___ Kolego teraz to za suchy idzie idaret z ziemi .Nawet jak tam wpadnie kilka oczek .WSZSTKO NA PATELNIE I NA ZACHOD.PO 0.50 NETTO.
Jak juz tak piszemy co bylo to moze pytanie co bedzie , czy te paki kwiatowe na jabloniach nie nawadnianych nie sa czasem puste ? sprawdzal ktos to ? bo na moje oko to jakies takie chude są ???? czy czsem nie bedzie tak ze z pąka "kwiatowego" rozwiną sie tylko liscie i na przyszly sezon o zbyt nie musimy sie martwic a ostatnie tanie jablka w tym sezonie sa teraz ?
Nicram,co ma się piernik do wiatraka?
Co będzie na drugi rok,tego nikt nie wie.
Może przemysł będzie 1 zl.A może 1.20.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl