POST USUNIĘTY
Szanowni sadownicy już mi się robi niedobrze od czytania tych "przemądrych " wpisów na temat kto ile ma, kto wysypal po 50 i teraz krytykuje innych że byli zachłanni i czekali na więcej. Dość mam czytania tych samych skopiowanych postów po trzy razy. Dość tych beznadziejnych pyskowek. Moja taka prośba żeby trzymać się tematu forum "cena jabłek przemysłowych " Jak nie macie co pisać to porostu nie podpisuje się o nie piszcie bo tylko tworzycieie kolejne strony tego forum. Pozdrawiam :)
Dokładnie...Temat tego forum to 'cena jabłek przemysłowych"!!! Tyle spamu..
Sandomierz - cena raczej 30 gr, raczej bo ostatnio taka była, a teraz nic nie pisze na tablicy.
Nie należę do żadnej grupy , więc jak było z vatem prawie 60 gr, chciałem wysypać 10 ton idareta . Cena spadła więc wstawiłem do przechowalni . Zostało mi pare skrzyń przemysłu ,ale za 35 r nie wysypię dla samej satysfakcji . A tak na marginesie to ja nie miałem nawet takiego brzydkiego spadu jaki idzie w tej chwili do szkół z embarga ( 6,5 zielony , brzydki idaret ) zupelny odsort , czy to jest sprawiedliwe żę ktoś wysypuje spad za 70 gr do szkół ???
(..................).... Zostało tyle na temat . Browar i winoarnia winiarnia w Warce puste. Cena okolice Warki 35 gr
Mylisz sie,no moze porównałes wszystkich do siebie,w sezonie były obniżki z 50 na 40gr ale po takiej zagrywce ludzie nie oddawali jabłek bo był czas na zrywanie dobrego,a wszystkie skupy oddawały towar na bierząco bez kolejek ,produkcja potrzebowała surowca wiec cena wracała i towar dostarczano na bierzaco.Po zbiorach wszyscy zaczęli zbierac bo to kolej rzeczy naturalna i nie jest SADOWNIKÓW WINA ,ŻE ZAKŁADY ZMAWIAJĄ SIĘ NA TERROR EKONOMICZNY WZGLĘDEM NAS SADOWNIKÓW.35 gr Kleczanów.
Kalif - Nie dostałem , bo nawet nie składałem . Uważam że powinni to dostać tylko tacy sadownicy , którzy zajmują się wyłącznie sadem , ale nie powinno być tak żeby dokładać do spadu , niech to bedzie dobry towar . Lubelskie 0,36 , ale mówią że na zakładach jeszcze stoją kolejki ( w Nieledwi ).- Brawo prawdziwi sadownicy .
Witam!
Prosze nie obrazac sadownikow ,bo to jest ich ciezka praca.Kto pracował to wie.A słoiki dobrze wiedza o tym tylko szybko zapominaja skad pochodza.Pozdrawiam
okolica Mogielnicy 32gr i puuusto!Panowie grzeczniej troszeczkę,bo aż niemiło czytać
ZIOMAL, 2015-11-24 13:09, napisał:
REAL 16 aut w kolejce
To jest Bachorza?On chyba placi 45 gr i wszyscy do niego..
To już chyba cena zimowa...Widocznie zakładom już tak nie zależy,a tym samym chcą zmusić sadowników,żeby na przyszły rok sypali na bierząco przemysł...
Gdyby im nie zależało,to wiecznych telefonów by nie byłoPo co te prorocze domysły?!
Trzeba wysłac nasze kobiety do zakładów niech z nimi ponegocjują.....to tajna broń której nie zawachamy sie użyć......a powazne cena idzie w góre 38 gr z faktury ...
idzie w góre? to z igrit
KUPNO z 2015-11-24 14:32treść ogłoszenia: kupie duze ilosci jablka przemyslowego 43 netto 730698628ogłoszeniodawca: magisteradres: xwojewództwo/region: łódzkie
to skupczyki obniżyli cene ,ale nie wszyscy bo są skupy na których jest cena 52gr
Jaka cena zimowa...w zeszłym roku o tej porze cena szła do góry ! a w grudniu ludziska poszły pozbierć reszte przemysłu bo się im opłacało i była ładna pogoda. Grójec BDF 0.37NETTO. PS rozmawiałem z kolegą co robi w zakładzie tooo ....koncetrat schodzi cały czas jak świeże buły.
Boryss6, 2015-11-24 08:46, napisał:
Od lat ludzie ze wsi typowe burki wiejskie dają zarobić się w jajo z przemysłem. Dawali 53 gr nikt nie sypał i dobrze. Przetwornie dając wiecej i nie dostając jabłka postanowiły dać o połowe mniej i burki wysypały każde jabluszko ... po co placić wiecej skoro można kupic o polowe taniej iwiecej? U mnie po oobniżce wozili jak opętani.Jezeli po obniżce nie było by sypania już cena była by 50 gr. Większość z was dała by się wydymać za 100 zł. Do kiedy nie zrozumiecie ,że to od Was zależy cena jabłek przemysłowych to nic z tego nie będzie. Browar i winoarnia winiarnia w Warce puste. Cena okolice Warki 35 gr
JAKI TO PON Z ciebie
takich to powinni wy....z forum
obraził wszystkich
sylit100, 2015-11-24 17:50, napisał:
to skupczyki obniżyli cene ,ale nie wszyscy bo są skupy na których jest cena 52gr
A TO U NICH DESZCZ NIE PADAŁ .........
tez była zagrywka jednego ze skupu w sobotę dawał 0,28gr myslał ze sie ludzie rzuca do sypania
podobniez cena ma dosc do 45 gr ciekaw jestem czy dojdzie do tej ceny jak myslicie dadza??
Nie chce wyjść na bufona, ale boryss6 wcale żle napisał. U mnie w Białej Rawskiej i okolicach, też jak zaczynały się obniżki, to ludzie jak opętani sypali.Jeden przez drugiego.Brakowało zestawów to w paletech place były pozastawiane.Dobrze napisał, tylko żle opisał.
andrzej600, 2015-11-24 18:34, napisał:
podobniez cena ma dosc do 45 gr ciekaw jestem czy dojdzie do tej ceny jak myslicie dadza??
Tobie Andrzeju nie dadzą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
potwierdzam lubelskie 40 gr wszędzie pusto jedyny gość na wsi co trzymał w paletach dziś wysypał bo już płyneło
U nas w lubelskim to i tak mało kto cokolwiek jeszcze ma... większośc sypała jak było powyżej 50gr żeby mieć spokój.
transporter, 2015-11-25 07:24, napisał:
dziś o 11.00 będzie nowa cena jest pewne 40gr netto na skupach
Transporter 40 gr to w lubelskim było już wczoraj. ..............
transporter, 2015-11-25 07:24, napisał:
dziś o 11.00 będzie nowa cena jest pewne 40gr netto na skupach
Tak samo jak pewne bylo 0,60 groszy na początku listopada. :)
i było tylko, że za 2 kilogramy...
Wcale źle nie opisałem tylko szczerze i prawdziwie. Za 100 zł większość z Was zrobi wiele... nie szanujecie samych siebie po prostu
tak jak pisałem wcześniej mamy 40gr na skupach cena netto okolice Warki .Na zakładach mogą dać 45 dla tych co przywiozą bez zgniłków mówię o indywidualnym dostawcy .Na przykład Warwin Warka
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl