czyli jaka cena okoloce samborca 50 gr slyszalem - bo nie pracowalem dzis (przy jablku) zeby nie bylo ze chlop lezy do poludnia - bo pada :)
czyli jaka cena okoloce samborca 50 gr slyszalem - bo nie pracowalem dzis (przy jablku) zeby nie bylo ze chlop lezy do poludnia - bo pada :)
okolice lipska nad wisla 0,50+vat szapiona sypnolem bo zaczol gnic z resztom czekam na lepsze grosze
spad, 2015-10-18 00:04, napisał:
Chodzą sluchy ze po 01.11 w granicach 0.70 gr
Obyś miał racje...........ale jeszcze raz powtarzam ........ , z wiśniami też chodziły słuchy, że cena będzie 2-2,2 zł i chyba wiesz jak to się skończyło..............
Gm. Dwikozy wczoraj bez zmian 50 gr. Jakie ceny za Goldena przemysłowego, na soki, na suchy przemysł, czy inne podobne źródło w Waszych rejonach??? Prosze o informację.
dochtur, 2015-10-18 09:13, napisał:
Obyś miał racje...........ale jeszcze raz powtarzam ........ , z wiśniami też chodziły słuchy, że cena będzie 2-2,2 zł i chyba wiesz jak to się skończyło..............
Gm. Dwikozy wczoraj bez zmian 50 gr. Jakie ceny za Goldena przemysłowego, na soki, na suchy przemysł, czy inne podobne źródło w Waszych rejonach??? Prosze o informację.
Tak ale wiśni było ful, a jabłek w tym sezonie jest jednak mniej a szczególnie przemysłu.
Sarnaki 45 gr.Im mniejszy skup tym bardziej cisną w ch**a .
Tez wydaje mi się ze cena będzie w okolicach 70 gr bo to co teraz jest robione to manipulacja cena bo niektórzy po prostu muszą zawiesc jablka.
Swoją drogą pamiętam jak kilka lat temu za spady płacili po 1.2 zł i nie robiąc nic prxy starych jabloni ach można było wycisnąć stawkę godzinowe 200 zł :D
alek, 2015-10-18 10:30, napisał:
dochtur, 2015-10-18 09:13, napisał:
Tak ale wiśni było ful, a jabłek w tym sezonie jest jednak mniej a szczególnie przemysłu.
nikt nie wie jak bedzie bo na pewno skupiuarze tak latwo nie zrezygnyja z duzego zarobku
ale wszysto wskazuje ze powinno byc drozej a ze mam zylke hazardzisty to kase za swoje spady postawilem na wzrosty ceny
lsk123, 2015-10-18 10:59, napisał:
Sarnaki 45 gr.Im mniejszy skup tym bardziej cisną w ch**a .
Tez wydaje mi się ze cena będzie w okolicach 70 gr bo to co teraz jest robione to manipulacja cena bo niektórzy po prostu muszą zawiesc jablka.
Swoją drogą pamiętam jak kilka lat temu za spady płacili po 1.2 zł i nie robiąc nic prxy starych jabloni ach można było wycisnąć stawkę godzinowe 200 zł :D
Tak było kolego ale wtedy ta cena miała na celu zniszczenie polskich zakładów czyli Hortexy, a nie żeby sadownicy nabrali kasy. Pozdrawiam i życzę wysokich cen.
Prymusie a cena 10gr kogo miała zniszczyć w ubiegłym sezonie,a obniżki cen za surowiec przy rosnących cenach prod.finalnego kogo miała udupić , sok zagęszczony był dobrym interesem jest dobrym interesem i bedzie bardzo dobrym interesem,o ile nie zostanie wyniszczone zaplecze w postaci sadów prod. surowiec.Sadownicy nauczyli się reagować adekwatnie do zagrywek zakładów ,bo ile można po d...ie zbierać cięgi ,tak samo można było postępować przy wiśni i porzeczce ale to inny owoc i ludzie robią sobie krzywdę, nie ma zwrotu kosztów produkcji plus zysk nie ma zbioru i tyle.
forest, 2015-10-18 10:58, napisał:
witam.w dniu 17.10.2015 spad 0,54gr. gmina goszczyn
o a tak płakali że w grójcu zawsze mniej płacą od lubelskiego to macie teraz rekompensate:) u nas 4gr mniej
nie ma 0,54zl w Grojeckim.Wczoraj to co wycisnalem na skupie to 0,52 netto,a przetwornia w M-cy 0,53zl.przy wiekszej ilosci,czyli calych 12000kg heh.
Gmina Chynów wczoraj 52. Dzis w dol o 2gr. "Browar" w Warce obstawiony samochodami. Mgla za duza i nie widzialem czy baseny pelne.
Po porannej obnizce +2. Znowu 0.52 płacą. Nerwy tylko czlowieka biora na takie zagrywki.
Gmina Nowe Miasto 0,52 zł sporo osób sypie ale w naszej okolicy nawet przy 0.4 sypali szczególnie najmąrdzejsi z mądrych, który twierdzili, że jeszcze spadnie
lubelskie kłucą sie przebijają na skupach 53-54 kto da więcej jejku wolna amerykanka:)
Polska będzie mogła wysłać do Chin ok. 300 tys. ton jabłek, do Wietnamu 100 tyś., otwierają się też inne rynki, tak więc jest szansa na zagospodarowanie jabłek deserowych, a więc dla przemysłu w tym roku może rafić mniej niż kalkulowali przetwórcy. Ten tydzień i będzie tendencja spadkowa zbiorów, a może już jest, tak więc niebawem powinniśmy spodziewać się znacznie lepszej ceny.
AntonG, 2015-10-19 18:28, napisał:
Po porannej obnizce +2. Znowu 0.52 płacą. Nerwy tylko czlowieka biora na takie zagrywki.
To akurat zagrywka któregoś ze skupujących a nie przetwórni, pewnie myślał że i tak ludzie będą mu wozić towar ale się przeliczył. Kolego może najwyższy czas zmienić odbiorcę. Chynów 0.52, przy większej ilości cena do negocjacji.
polisz34, 2015-10-19 21:08, napisał:
Jak tam ceny w Sandomierskim?
Kąty, gmina Osiek, 50 gr i stoi od kilku dni....
Witam Agrana Juice Poland Sp z.o.o Gołębiów 27-540 Lipnik cena 0,60 zł za kg więc już jest dobrze ;-)
Kubol19880531, 2015-10-19 22:55, napisał:
Witam Agrana Juice Poland Sp z.o.o Gołębiów 27-540 Lipnik cena 0,60 zł za kg więc już jest dobrze ;-)
Napisz dokładniej czy to loco zakład czy jak bo chyba to nie jest cena dla sadowników, ceny w okolicach 55 groszy już są i jak pisałem tenedencja zbiorów będzie już lecieć w dół tylko cena powinna iść teraz do góry.
okolice samborca 50 gr. tyle ze pada i roboty w polu nie ma , a tak wogole to wydaje mi sie , ze to juz koniec zbiorow .
pawel2391, 2015-10-20 13:03, napisał:
Gmina łaziska 0,52. Sporo sypią
Wszędzie sypią,bo to już koniec zbiorów i sady sprzątają na świętaIlości przemysłu mizerne
akurat przed chwila dzwoniłem do Agrany
i co mi powiedzieli????
że 0,50 zł
więc skąd masz takie info że cena 0,60 ??///?
chłopki pod sklepem pewnie mówiły
więc nie piszcie głupot
a poza tym nie zebrane mam nic -wszystko leży
czekam na cenę
Lopez, 2015-10-20 14:49, napisał:
akurat przed chwila dzwoniłem do Agrany
i co mi powiedzieli????
że 0,50 zł
więc skąd masz takie info że cena 0,60 ??///?
chłopki pod sklepem pewnie mówiły
więc nie piszcie głupot
a poza tym nie zebrane mam nic -wszystko leży
czekam na cenę
Kolego w obecnym sezonie przez telefon nie dowiesz się prawdy. Nie mów że wierzysz że na zakłądach dają mniej niż na skupach, bo wszędzie w sandomierskim na skupach 51/52gr...
Sezon w pełni a w dwóch przetwórniach w Dwikozach śladowe ilości jabłek w porównaniu do ubiegłego roku. Żadko kiedy tworzą się kolejki wszystko rozładowują na bierząco. Teraz zapowiadają 2-3dni opadów więc cena powinna iść w górę.
Raczej to rodecro ma rację ,cena realna przy podpisaniu z ww.zakładem umowy na dostawe owoców w odmianach zalecanych przez zakład , a jednorazowa rozmowa telefoniczna może zakończyć się lakoniczną informacją która bardziej zniechęca ,każdy ma swoich dostawców i tu wszystko jest poukładane ,masz ilości jesteś lojalny to rozmowa zaczyna się w widełkach cenowych od do.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl