powiat opolski 20 gr
W okolice grójca przemysł ponoć 0,30 a jak cały samochód to 0,32 dostałem taką propozycjie z Miedzechowa
karolkarol, 2015-01-30 12:41, napisał:
W okolice grójca przemysł ponoć 0,30 a jak cały samochód to 0,32 dostałem taką propozycjie z Miedzechowa
bzdura max 0,25 a suchy 0,28
Na przetworni placa 0,32gr netto za suchy,a jak masz przy tym troche mokrego to tez w tej cenie.
Nie wiem czy bzdura ale kolega sobote sypał idareta i za samochód netto dostał 0,32 grosze i to jest prawda a skupiki zaniżają ceny bo w tym sezonie dzielą się z nami 50/50
aga10, 2015-02-03 18:18, napisał:
KUPNO z 2015-02-04 22:23treść ogłoszenia: Kupię suchy przemysł w cenie 33gr + Vat, woj. mazowieckie gotówka lub przelew.
Na pewno cena spadu idzie w górę, ale wielu kupujących chce wykorzystać ten fakt i kupic po zanizonej cenie tak aby jak najlepiej na tym zarobić. A na wiele ogłoszeń z igrit uważałby, wiel ujest tak takich co to byyznesmeni wielcy, kupują dużo, dobrze płacą, ale tylko w tych ogłoszeniach, jak przyjdzie co do czego zawsze jest jakieś ale.
karolkarol mógłbyś siędo mnie odedzwać na maila (nie ma tutaj priva nie ma jak się z kim w ogóle skontaktować) chciałbym Ci się coś zapytać.
Mój adres tokelau82@wp.pl
Witam powiat Sandomierski a dokładnie Obrazów 0.27 ;-) Przemysł idzie w górę, zapotrzebowanie duże ;-)
W poniedziałek mam mieć samochód po przemysł (niby suchy ale i tak wszystko idzie) po 0,33
Suchy przemysł (jabłko na przecier) 0,32zł Okolice Mogielnicy sypałem samochód cały.
Jesienią najleposze co mogły zrobić zakłady to zagrać totalnie po bandzie i kupować spad prawie za darmo, a teraz trzepią kasę.
W regionie mazowieckim za 32 gr/kg skupowany jest przemysł mokry, a za 35 gr/kg – przemysł suchy.
http://www.sadyogrody.pl/przetworstwo/105/analiza_www_sadyogrody_pl_ceny_jablek_przemyslowych_ostro_ida_w_gore,574.html
Okolice Opola Lubelskiego mokry przemysł 0,33zł , na skupach na zakładch po zalokowaniu samochodu nawet 0,4 . Pozdrawiam .
Witam,
jaka jest teraz cena suchego przemysłu w lubelskim? Dalej drożeje? Ktoś coś wozi?
Czytaliscie to: http://www.sadyogrody.pl/przetworstwo/105/prezes_d_hlera_spodziewamy_sie_wzrostu_cen_jablek_przemyslowych_video,1549.html
Żeby się nie zdziwił jak zapłaci 1zł za przemysł. I jeszcze bedzie zadowolony i szczęśliwy.
angelo, 2015-06-02 09:07, napisał:
Czytaliscie to: http://www.sadyogrody.pl/przetworstwo/105/prezes_d_hlera_spodziewamy_sie_wzrostu_cen_jablek_przemyslowych_video,1549.html
Żeby się nie zdziwił jak zapłaci 1zł za przemysł. I jeszcze bedzie zadowolony i szczęśliwy.
ta teraz mówia ze bedzie przemysł drogi co by ludzie zaniedbane sady troche lepiej przydbały nawoziku posypały itp. a potem jak przyjdzie co do czego to znany profesor nauk sadowniczych powie ze jest nadprodukcja i 3 mln ton jabłek do zagospodarowania w polsce i bedzie jak zawsze a tymczasem widze ze z zawiaskami w tym roku cienko a nie było jeszcze opadu czerwcowego a i po borzym ciele juz sie i grzyb pokarze i jeszcze wiecej zleci w słabo chronionych sadach zawiasków ja bym tej propagandy nie słuchał mysle ze za przemysł nie dadza ale ładne exportowe jabłko bedzie miało cene jak znów jakiegoś niby embarga nie wymysla złodzieje
Co wy sie czepiliście profesora? To on ustala ceny na rynku? On jak wielu ludzi biegłych w ekonomii przewiduje co może być po zobaczeniu sadów... A przetwórnie i tak mają to głęboko w d... Cena zależy tylko od tego czy zawieziecie im za 10gr czy w końcu pomyślicie i nie będziecie oddawać im towaru za darmo...
No to mnie prof. Makosz pocieszył.
http://www.sadyogrody.pl/handel_i_dystrybucja/106/prof_makosz_czekaja_nas_kolejne_rekordowe_zbiory_jablek,1575.html
Po ile cena przemysłu w waszych rejonach???? Bo Konary gmina Warka 25gr:)
Na przełomie 2014/15 światowe zapasy koncentratu cytrusowego spadły o 30% , a wtym roku ten koncentrat drożeje, to zapowiada że konsumenci na świecie, chętniej będą sięgali po sok jabłkowy, a dzięki temu cena jabłka przemysłowego w tym roku jesienią będzie przyzwoita. A z jabłek z tego sezonu o tej porze, to przetwórcy otrzymują mniej soku, i bardziej słodki, a takiego oni mają nadmiar, bardziej zależy im na kwasocie, więc nie rzucają ceną bo i jabłko o tej porze jest jak pruchno.
Na konkurencyjnym portalu piszą, że ruszył skup jabłek przemysłowych z przerywki. Ceny nie podali. Oczywiście jak sie zapłaci za pakiet biznes to się dowiemy jaka jest cena.
Może ktoś zna tą cenę? Pytam z ciekawości.
http://www.fresh-market.pl/serwis_informacyjny/wiadomosci/zielony_przemysl_juz_skupowany,p1286916182
Zbyszek124, 2015-06-25 23:49, napisał:
http://www.fresh-market.pl/serwis_informacyjny/wiadomosci/zielony_przemysl_juz_skupowany,p1286916182
Dokładnie tak.
To jak tam wszystko jest płatne to kto to w ogóle czyta?
Słabo to widzę. Ja się jednak tam nie piszę.
karolkarol, 2015-06-23 20:15, napisał:
Pytajcie ligola20 pisał wcześniej że po 0,70 groszy jest u niego przemysł
przemysł normalny jak zawieziesz tira do przetwórni koło mnie 0.70zł a suchy przemysł 1.2zł tylko musisz dać tira, nie 10 skrzynek czy 2 tony...
przemysł normalny jak zawieziesz tira do przetwórni koło mnie 0.70zł a suchy przemysł 1.2zł tylko musisz dać tira, nie 10 skrzynek czy 2 tony...
Kolega to tak poważnie czy w żartach albo mówi to co inny znajomy znajomego słyszał ;-) To jak tak jest po 1.20 to czemu niektórzy bawią się w przebieranie, sortowanie po 1.30-1.40
Gdyby tak było to pewnie przerywka też kosztowałaby tyle, a pewnie jest z 30 groszy.
To jesta dla mnie informacja, która nie ma potwierdzenia ja w plotki nie wierzę bo robi się potem patologia.
Ciekawostka:
http://www.sadyogrody.pl/przetworstwo/105/rosnie_popyt_na_zageszczony_sok_jablkowy_ze_strony_usa_i_rosji,1905.html
ligol20, 2015-06-28 10:56, napisał:
karolkarol, 2015-06-23 20:15, napisał:
Pytajcie ligola20 pisał wcześniej że po 0,70 groszy jest u niego przemysł
Kolego ligol20 to z jakich okolic jesteś ? bo w Grójeckim to ceny dużo niższe :)
kkamil, 2015-07-06 10:55, napisał:
mokry 0,2 a suchy 0,65-0,8
To jusz zgłupiałem ligol20 ma wysze ceny albo kłamie jak reszta jego partyjnych kolegów.
Zgłupiałeś chyba od dawna już... albo to lenistwo powoduje twoją tragiczną ortografie... Te ceny które pisałem były na początku czerwca, teraz już tam nie biorą żadnego przemysłu bo u nas wszystko wysprzedane. Do parti żadnej nie należałem i nie mam kolegów w żadnej partii...
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl